Banner Before Header

Kazakstanissa 164 kuollutta, lähes 6 000 ihmistä on otettu kiinni levottomuuksien vuoksi – IS seuraa

Kazakstanissa joukot avaavat tarvittaessa tulen varoituksetta. Mielenosoittajien kanssa ei neuvotella, sanoo presidentti Kasym-Zhomart Tokajev.

Presidentin mukaan ”aseistetut rosvot”, jotka muun muassa hyökkäsivät maan entiseen pääkaupunkiin Almatyyn, tullaan tuhoamaan. Tokajevin mukaan hyökkääjiä olisi ollut 20 000.

Kazakstanin sisäministeriön mukaan 26 mielenosoittajaa, joita ministeriö kutsuu aseistetuiksi rikollisiksi, on tapettu ja yli 3 000 on otettu kiinni. Turvallisuusjoukkoihin kuuluvia on kuollut 18 ja liki 750 on haavoittunut.

Tokajev kiitti myös Venäjän presidenttiä Vladimir Putinia siitä, että tämä lähetti Kazakstaniin Ivy-maiden kollektiivisen turvallisuusjärjestön CSTO:n joukkoja.

Maan levottomuudet alkoivat Länsi-Kazakstanissa nestekaasun paikallisten hintojen noustua. Nestekaasua käytetään Kazakstanissa laajasti autojen polttoaineena.

Torstaina maan hallinto yritti tasapainottaa tilannetta väliaikaisin myönnytyksin. Hallinto kertoi, että Kazakstan asettaa hintarajat muun muassa nestekaasulle ja bensiinille kuuden kuukauden ajaksi.

Source Link is.fi