Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_189bbcab027ca73e2826971f410ce9af, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kemianteollisuuden tilaukset kasvoivat viime kuussa, mutta muun teollisuuden uusien tilausten arvo laski – Uutisalue

Kemianteollisuuden tilaukset kasvoivat viime kuussa, mutta muun teollisuuden uusien tilausten arvo laski

Teollisuuden uusien tilausten arvo laski huhtikuussa 0,4 prosenttia verrattuna vuodentakaiseen, kertoo Tilastokeskus. Näin päättyi yli vuoden jatkunut kasvukausi. Edellisen kerran tilausten arvo laski tammikuussa 2021.

Alkuvuoden aikana tilaukset kasvoivat 9,4 prosenttia edellisvuodesta. Nyt kasvua nähtiin vain kemianteollisuudessa, jonka tilaukset kasvoivat 16,1 prosenttia. Muilla teollisuuden toimialoilla tilaukset laskivat. Paperin sekä paperi- ja kartonkituotteiden valmistuksen toimialalla tilaukset laskivat 9,9 prosenttia verrattuna viime vuoden huhtikuuhun, metalliteollisuudessa 0,5 prosenttia.

Tilastokeskus muistuttaa, että voimakkaat heilahtelut ovat kuukausitasolla tyypillisiä. Tämä johtuu siitä, että arvoltaan suuriakaan uusia tilauksia ei jaeta pidemmälle ajanjaksolle, vaan ne kohdistetaan tilastoitavalle kuukaudelle sellaisenaan.

Teollisuustuotanto kasvussa

Kausitasoitettu teollisuustuotanto sen sijaan kasvoi sekä verrattuna edelliseen kuukauteen että vuoden 2021 huhtikuuhun.

– Ei ole merkkiä laskukäänteestä ja tilauskertymät ovat niin hyvät, että tuskin heti kääntyykään, vaikka uusien tilausten sisäänvirtaus onkin jo hidastunut, Kuntarahoituksen pääekonomisti Timo Vesala kirjoitti Twitterissä.

Teollisuuden työpäiväkorjattu tuotanto oli huhtikuussa 7,3 prosenttia suurempi verrattuna edellisvuoteen. Päätoimialoittain tarkasteltuna työpäiväkorjattu tuotanto kasvoi lähes kaikilla toimialoilla.

– Investointitavaroiden tuotanto jatkoi hyvässä vedossa. Vahva tilauskanta tukee teollisuuden tuotantoa tänä vuonna, kommentoi Handelsbankenin Suomen pääekonomisti Timo Hirvonen.

Kausitasoitettu teollisuustuotanto kasvoi huhtikuussa 3,4 prosenttia maaliskuusta. Eniten kasvua nähtiin sähkö- kaasu-, lämpö- ja ilmastointihuollon toimialalla 6,3 prosentin nousulla.

Lue lisää aiheesta:

Suomi ehti ennen Viroa: Järkälemäinen kaasulaiva sijoitetaan Inkooseen – näin ”kaasumuunnin” eli kelluva LNG-terminaali toimii

UPM:n biojalostamo palautti vanhat työvuorot voimaan, kun työntekijät kaikkosivat – nyt tehdas saatiin taas käyntiin: ”Ei kannata enää kokeilla”

Source Link yle.fi