Banner Before Header

Kesäterassin kulisseissa käytiin vakava keskustelu ennen Piritta Hagmanin vierailua – naisen intiimialuetta kuvaava sana tv:ssä herätti huolta

MTV3 -kanavan Kesäterassi-ohjelman vieraana tiistaina 5. heinäkuuta nähdään Piritta Hagman.

Lorenz Backmanin, Tuija Pehkosen luotsaamassa keskustelussa käydään keskustelu, joka saa erityisesti Backmanille kiusalliseen tunnelman. Hagman kantaa nimittäin tavaramerkkinään titteliä ”pimppi-pt”, joka on ilmeisen haastava termi Backmanille.

Pimppi-pt tulee Hagmanin ammatista, sillä hän työskentelee äitiys- ja lantiopohjan fysioterapeuttina.

– Tästä tuleekin näitä sosiaalisen median hashtageja, joista Lorella voi olla kysyttävää, Hagman toteaa ohjelmassa naurahtaen viitaten titteliinsä.

Hagman jatkaa kertoen ammatinvalinnastaan tarkemmin, mutta Backmania titteli jää hämmentämään.

– Tämä pimppi-pt jäi vaivaamaan, kun sitä vain sivuttiin. Mitä tämä pimppi-pt nyt sitten tekee? Backman kysyy saaden naiset naurahtelemaan.

Piritta Hagman on naisten terveyteen erikoistunut fysioterapeutti.

– Ensinnäkin, se on vähän kuin hellittelynimi ammatilleni. Se lähti siitä, että olen lantiopohjafysioterapeutti ja äitiysfysioterapeutti. Puhutaan paljon synnytyksen jälkeisestä palautumisesta ja myös siihen valmistautumisesta, Hagman selittää.

– Eli tämä on pimppifyssari ja ihan eri asia kuin mitä gynekologi tekee. Tällainen kikkelillinen ihminen ei voi tietää, Backman tarkentaa vitsaillen.

Alunperin ystävien vitsistä alkunsa saanut tavaramerkkititteli herätti ohjelman juontajien mukaan eriäviä mielipiteitä myös Kesäterassin kulisseissa.

– Me käytiin aika pitkä keskustelu takahuoneessa ennen haastatteluasi, että voiko ison kanavan primetime-ohjelmassa sanoa sanan ”pimppi”, Tuija Pehkonen toteaa.

Pehkonen jatkaa, että hän haluaisi naisena kuulla, mitä Hagman ajattelee keskustelusta.

– Puhtaasti ajattelen niin, että jos elämme maailmassa, jossa sana ”pimppi” herättää noin paljon tunteita, erityisesti miehissä, niin haluan, että sanaa käytetään niin kauan kunnes se on käyttösanastoa ilman mitään huolen häivää, Hagman tiivistää.

Backman myöntää, että sana oli hänelle vaikea ja hän yritti rajoittaa keskustelua kulissien takana. Pehkonen lisää, että ohjelman tuottaja oli ollut samaa mieltä.

– Mutta näinhän sitä maailmaa muutetaan ja asioita normalisoidaan, Pehkonen jatkaa.

Hagman toteaa, että erityisesti hieman vanhempien miesten on vaikea hyväksyä sanan julkista käyttöä. Backman jatkaa kysyen, mikä sanassa vaivaa.

– Luulen, että se on konkreettisesti kulttuurinen ajatus siitä, että se on sana ja asia, mikä pidetään piilossa.

Pehkonen jatkaa, että kyse voi olla suuremmasta historiallisesta keskustelusta siitä, että naisen seksuaalisuudessa olisi jotain pahaa ja peiteltävää.

– Kyllä, ja se on hallintamuoto, Hagman sanoo.

Kesäterassi-ohjelma MTV3-kanavalla ja MTV Katsomo-palvelussa kesäarkisin klo 19:30.

Source Link is.fi