Banner Before Header

Kiinan valtionmedia julkaisi sähköpostin, jonka se väittää olevan kadonneelta tennistähdeltä

Hämmennys ja huoli kiinalaisen tennistähden Peng Shuain julkisuudesta katoamisesta jatkuu.

Kiinan valtion omistama CGTN-media on julkaissut sähköpostin, jonka se väittää olevan Pengin kirjoittama, kertoo uutiskanava CNN (siirryt toiseen palveluun). Sähköpostissa pelaaja vaikuttaisi peruvan kaikki aiemmin esittämänsä syytteet siitä, että vaikutusvaltainen kiinalainen ex-poliitikko painosti hänet seksiin.

– En ole kadoksissa enkä vaarassa. Olen vain lepäillyt kotona, ja kaikki on hyvin, sähköpostissa kirjoitetaan.

Valtionmedia ei julkaissut sähköpostin liitteenä videota tai muita tietoja, joilla voisi vahvistaa, että kyseessä on todellakin Pengin kirjoittama sähköposti.

Tenniksen etujärjestö WTA:n johtajaa Steve Simmonsia sähköposti ei vakuuta. Simmons on julkaissut WTA:n verkkosivuilla (siirryt toiseen palveluun) lausunnon, jossa hän esittää huolensa Peng Shuain turvallisuudesta.

– Kiinan valtio-omisteisen median julkaisema lausunto Peng Shuaista ainostaan lisää huolestuneisuuttani hänen turvallisuudestaan ja olinpaikastaan. Minulla on vaikeuksia uskoa, että saamamme sähköposti on oikeasti Peng Shuailta, kirjoittaa Simmons.

WTA on vaatinut, että Pengin väitteet ”selvitetään perusteellisesti, tasapuolisesti, läpinäkyvästi ja sensuroimatta”.

Kiinan ulkoministeriö ei kommentoi

Peng katosi täysin julkisuudesta sen jälkeen, kun hän oli julkaissut marraskuun alussa blogitekstin, jossa hän syytti Kiinan entistä varapääministeriä Zhang Gaolia raiskauksesta. Pengin mukaan Gaoli oli pakottanut hänet harrastamaan kanssaan seksiä kolme vuotta sitten. Peng kertoi kaksikon olleen suhteessa ennen Zhang Gaolin varapääministeriksi nimittämistä.

Kiinalaisella sosiaalisen median alustalla Weibolla julkaistu viesti poistettiin noin 30 minuutissa. Myöskään Pengin tiliä ei ole enää löytynyt hakupalvelusta.

Lukuisat urheilijat, muun muassa tenniksen nelinkertainen grand slam -turnausvoittaja Naomi Osaka ja maailmanlistan ykkönen Novak Djokovic ovat ilmaisseet huolensa Peng Shuain katoamisesta.

Kiinan ulkoministeriö ei ole kommentoinut tilannetta.

Peng Shuai on yksi Kiinan tunnetuimmista tenniksen pelaajista. Hän oli tenniksen nelinpelin maailmanlistan ykkönen vuonna 2014. Kaksinpelissä hän on ollut maailmanlistalla ylimmillään sijalla 14. Shuai ei ole pelannut huipputasolla vuoden 2020 jälkeen.

Lue myös:

Source Link yle.fi