Banner Before Header

Kilpailut notkistivat Power Blasterin ennätyskuntoon

Hevosten suuria lihaksia hellivä lämmin ilma tarkoittaa raviurheilussa aina kovaa tulostasoa. Niin myös Vermossa keskiviikkona. Ravien yhdeksästä voittajasta viisi juoksi uuden ennätysaikansa.

Illan nopein oli Antti Veteläisen valmentama Power Blaster, jonka kilometriaika 11,2a/1620 metriä tarkoitti puolen sekunnin ennätysparannusta. Ari Moilasen ajokki tarkkaili kärjen kaahaamista takapareissa ja poimi kypsät marjat loppusuoralla.

– Ori on tulossa huippukuntoon, mitä siltä on kilpailujen kertyessä odotettukin. Viimeksi ajettu kova mailin kilpailu avasi paikkoja ja vei hevosta eteenpäin, Power Blasterin hoitaja Kaisa Mikkola iloitsi TotoTV:ssä.

Power Blaster loukkaantui toissa kevään Elitloppet-raveissa ja joutui 10 kuukauden kilpailutauolle. Keskiviikon kisa oli sille tämän kauden yhdeksäs ja voitto vuoden toinen.

– Viime vuonna vei 6–7 starttia, että hevonen löysi kuntonsa. Olemme olleet luottavaisia, että pyörä alkaa pyörimään taas, valmentajan puoliso Mikkola sanoi.

Teräsmiesliigassa Juha Utalan talliin siirtynyt Love’n Cash oli paras keulapaikalta. Kilpailu oli hevosen toinen Utalan valmennuksesta.

Vahva 5-vuotias piti rinnalle kiertäneen Morriksen yllättävänkin helposti nuhteessa ratkaisuhetkillä.

– Kun päästiin keulaan, annoin hevosen tehdä omaa työtään. Ruuna oli lähdönuusintojen takia aluksi vähän touhukas, mutta rentoutui sitten ja tsemppasi hyvin lopussa, Utala kertoi.

Kiitokset menivät myös hevosen edelliselle valmentajalle Christa Packalénille, joka ajoi Love’n Cashille vankan pohjakunnon talvella.

Nousevien lämminveritammojen lähdössä kaksi voitokasta lahjakkuutta kävi näyttävän taiston voitosta. Condesa johti ja Mandi More painosti rinnalla.

Keulahevosen etumatka piti maaliin saakka, mutta voittomarginaali laskettiin vain senteissä.

Ari Hartikaisen valmentamaa Condesaa ohjasti Hannu Torvinen.

– Vähän mietin matkalla, antaako keula pois, mutta hevonen meni tosi hyvän tuntuisesti. Mandi More oli myös tosi hyvä, se tuli ihan iholle ja viimeiset 700 metriä paineltiin tasatahdissa, kuski kommentoi.

11-vuotias Mickey The Artist on palannut radoille kovassa vireessä välivuoden jälkeen. Keskiviikon jälkeen kauden saldo kolmesta kilpailusta näyttää kahta voittoa ja yhtä kakkostilaa.

Markku Elfvingin suojatti oli selityksittä vahvin johtavan rinnalta. Vaativa juoksupaikka ei pelottanut kokenutta valjakkoa.

Elfving kertoi voittajahaastattelussa valmentavansa Mickey The Artistia eläkepäivien ratoksi. Tilanne on sama niin ikään T65-voittoon keskiviikkona yltäneen Harri Jalosen ja suomenhevosruuna Villi Vilpertin kohdalla.

Vili Vilpertti koko matkan johdon jälkeen. Pelisuosikki Wuuga haastoi kovasti lähtölaukasta huolimatta, mutta hyppäsi uudelleen 100 metriä ennen maalia.

– Jos Wuuga ei olisi laukannut alussa, olisin päästänyt sen edelle ja kokeillut ohitusta lopussa. Hevonen oli vähän nihkeä matkalla tänään, Villi Vilpertin ohjastaja ja valmentajan veli Juha Jalonen kommentoi.

Jalosen mukaan Villi Vilpertti on hyvä ja ravivarma hevonen, joka menee kaikki matkat.

T65-rivin päätöskohteessa ennakkosuosikki Arc Angelin kirivoimat olivat valttia. Voitto ei yllättänyt valmentaja Harri Åkerlundia, joka kävi 3-vuotiaan lahjakkuutensa kanssa jopa Ruotsissa kilpailemassa toissa viikolla. Siellä Arc Angel ei kuitenkaan ollut treenarin mukaan parhaimmillaan, kun matkustaminen ei luonnistunut kunnolla.

– Kun tiedän hevosen kapasiteetin, en pitänyt tämän päivän lähtöä kovin pahana. Tarkoituksena on ajaa vielä yksi lähtö Suomessa ja sitten elokuun alussa yritetään uudelleen Ruotsissa E3-karsinnassa, valmentaja suunnitteli.

Oikea T65-rivi

T65-1: 7 Power Blaster

T65-2: 4 Mickey The Artist

T65-3: 2 Villi Vilpertti

T65-4: 6 Love’n Cash

T65-5: 8 Condesa

T65-6: 10 Arc Angel

Kuusi oikein tuloksille: 480,85 euroa

Viisi oikein: 14,45 e

Source Link is.fi