Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5bd776f3cf3d8d2b4900227ceb7f6335, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kim Jong-un onnitteli kuningatar Elisabetia – Uutisalue

Kim Jong-un onnitteli kuningatar Elisabetia

Pohjois-Korean johtaja Kim Jong-un on onnitellut kuningatar Elisabetia. Britanniassa juhlistetaan parhaillaan kuningattaren 70 vuotta kestänyttä valtakautta. Neljä päivää kestäviin juhlallisuuksiin kuuluu muun muassa paraateja ja kiitos­jumalanpalvelus.

Washington Postin mukaan ilmoitus Kim Jong-unin esittämistä onnitteluista oli julkaistu Pohjois-Korean ulkoministeriön sivulla.

– Onnittelen Teitä ja kansaanne maanne kansallispäivänä ja teidän majesteettinne virallisena syntymäpäivänä, viestissä luki Reutersin mukaan.

Viesti oli päivätty 2. kesäkuuta.

Britannialla ei ole yhtä virallista kansallispäivää, mutta kuningattaren virallista syntymäpäivää kesäkuun alkupuolella on pidetty sellaisena. Nyt vietettävää platinajuhlaa juhlitaan koko Britanniassa, ja 2.–5. kesäkuuta ovat maassa kansallisia vapaapäiviä.

Pohjois-Korea on yksi niistä harvoista maista, joissa kuningatar Elisabet ei ole koskaan vieraillut. Hän on kuitenkin vieraillut Etelä-Koreassa.

Britannia ja Pohjois-Korea solmivat diplomaattiset suhteet vuonna 2000. Niiden välit ovat kuitenkin heikentyneet vuosi vuodelta.

Britannia ja muut länsimaat ovat kritisoineet Pohjois-Koreaa maan ohjus- ja ydinaseohjelmista. Pohjois-Korea on tehnyt pelkästään tänä vuonna 17 ohjuskoetta ja laukaissut ensimmäisen mannertenvälisen ballistisen ohjuksen lähes viiteen vuoteen.

Pohjois-Korea on kritisoinut Britanniaa viime vuosina maata vastaan nostettujen pakotteiden tukemisesta. Lisäksi Pohjois-Korea arvosteli sitä, että Britannia on mukana Yhdysvaltojen johtamassa liittoumassa, joka auttaa Australiaa hankkimaan ydinvoimalla kulkevia sukellusveneitä.

Source Link is.fi