Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_fd3ffcedfbfafa8dec7c330f129b7b91, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kirsi Kunnaksen kuolema sai aikaan erikoisen ketjureaktion – näin ihmiset kunnioittavat rakastettua kirjailijaa somessa – Uutisalue

Kirsi Kunnaksen kuolema sai aikaan erikoisen ketjureaktion – näin ihmiset kunnioittavat rakastettua kirjailijaa somessa

Suomalaiset alkoivat heti maanantai-iltana jakaa muistojaan 96-vuotiaana kuolleesta Kirsi Kunnaksesta. Hän kuoli nukkuessaan kotonaan Ylöjärvellä.

Lue lisää: Akateemikko ja kirjailija Kirsi Kunnas on kuollut 96-vuotiaana

Kunnas muistetaan erityisesti lastenrunoilijana ja muun muassa kokoelmista Tiitiäisen satupuu (1956) ja Tiitiäisen runolelu (2002) sekä Lewis Carrollin ja Tove Janssonin teosten suomennoksista.

Hän olisi täyttänyt 97 vuotta 14. joulukuuta.

  • Mistä muistat Kirsi Kunnaksen? Voit kertoa muistosi ja suosikkisi Kunnaksen tuotannosta tämän jutun kommenteissa.

– Olipa kerran pikku jänis Pupu Puputtaja, jonka nimi oli Punni. Se oli prinsessan ikioma Punni, vaikka prinsessa ei vielä koskaan ollut sitä edes nähnyt. Kukaan muukaan ei ollut nähnyt sitä, mutta kaikki kyllä tunsivat Punnin.

– Pimeän piika, pimeään lähdet, sytytä taivaan tähdet! Poluille taivaan, poluille taivaan piikanen pieni lähdet.

– Oi, sanoi siili, olen tunteellinen siili, olen hyvä, kiltti, hellä. Ja kelläpä, kellä on vastaan sanomista? Se vain on surullista, että piikkikuoren alla siilin hellyys piili.

– Tiitiäinen metsäläinen pieni menninkäinen, keinu kuusen kainalossa, tuutu tuulen kartanossa, sammuta siniset tähdet.

– Rakkaat puolukkaposket, tiitiäiset, metsäläiset. Kunpa te tähtisilmät saisitte tulevaisuudessakin kulkea pitkien puiden varjossa.

Source Link is.fi