Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_20d48bab562e91bef84556fffc0bd6f9, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kirsti Paakkanen kuoli yli kaksi kuukautta sitten, mutta häntä ei ole vieläkään haudattu – tämä asiasta tiedetään – Uutisalue

Kirsti Paakkanen kuoli yli kaksi kuukautta sitten, mutta häntä ei ole vieläkään haudattu – tämä asiasta tiedetään

MARIMEKON pitkäaikainen omistaja, toimitusjohtaja Kirsti Paakkanen kuoli 92 vuoden iässä 3. marraskuuta.

Ilta-Sanomien tietojen mukaan Paakkasta ei ole vieläkään haudattu, vaikka hänen poismenostaan on ehtinyt kulua jo yli kaksi kuukautta.

IS uutisoi jo 17. joulukuuta, että Paakkasen hautajaiset olivat viivästyneet.

IS:n tietojen mukaan hautajaisille on nyt kuitenkin olemassa jo suunnitelmat. Viivästys on johtunut korona-ajan tuomista haasteista. Omaiset haluavat IS:n tietojen mukaan pitää hautajaiset yksityisenä.

Jäämistöä ja hautajaisasiaa hoitaa Paakkasen pitkäaikainen asiainhoitaja Kari Miettinen, joka myös välitti 5. marraskuuta julkisuudessa kerrotun suru-uutisen.

Miettinen ei ole viime viikkoina kommentoinut Ilta-Sanomille hautajaisjärjestelyjä.

Marraskuun lopulla Miettinen kertoi, että kirkkojen varaustilanne oli hankala joulun alla ja siksi myös järjestelyjen tekeminen oli hänen mukaansa ollut hankalaa. Joulukuun puolivälissä hän sanoi IS:lle, ettei hautajaisten ajasta tai paikasta saati kuolinpesän asioista ollut tuolloin edelleenkään mitään kerrottavaa.

Julkisuuteen ei ole kerrottu, antoiko Paakkanen mahdollisesti jonkinlaiset ohjeet omien hautajaistensa järjestelyjen yksityiskohdista.

Ei ole minkäänlaista yleisohjetta siitä, kuinka nopeasti kuoleman jälkeen hautajaiset tulee järjestää.

Viipurin Hautaustoimiston ohjeiden mukaan hautajaiset järjestetään yleensä noin kahden tai kolmen viikon sisällä kuolemasta. Käytännön asiat vaikuttavat kuitenkin hautajaisten ajankohtaan. Ei ole epätavallista, että hautajaiset ovat kuukauden päästä kuolemasta.

Hautaustoimilaissa on kuitenkin säädetty, että ”vainajan ruumis on ilman aiheetonta viivästystä haudattava tai tuhkattava”.

Vaate- ja tekstiiliyhtiö Marimekon pitkäaikainen omistaja ja toimitusjohtaja Paakkanen jätti jälkeensä nimeään kantavan säätiön, sijoitusyhtiön ja miljoonaomaisuuden.

Paakkanen puhui vuosien varrella useasti lämmöllä Suomesta ja sen lahjakkaista lapsista. Hän testamenttasikin koko miljoonaomaisuutensa säätiölleen, joka jakaa muun muassa apurahoja nuorten tukemiseen.

Paakkasen testamenttimääräys tuli ilmi jo toissa vuonna julkaistussa elämäkerrassa. Paakkasen asiainhoitaja Miettinen kommentoi IS:lle marraskuussa, ettei tilanne ollut muuttunut.

Paakkasen nimeä kantava säätiö perustettiin vuonna 1999, ja samana vuonna hän teki testamentin, jonka tarkoitusta laajennettiin vuonna 2015 tehdyssä testamentissa.

Säätiön ensisijaisena tarkoituksena on ”taideteollisuuden ja taloustieteiden sekä suomalaisen muotoilun kehittäminen ja kansainvälistämisen edistäminen ja näiden alueiden opetuksen edistäminen ja tukeminen”.

Paakkanen tunnetaan yhtenä Suomen valovoimaisimmista yrittäjistä. Hän nosti alennustilassa olleen Marimekon uuteen kukoistukseen.

Paakkanen osti Marimekon vuonna 1991 keskellä lamaa. Sitä ennen hän oli jo tehnyt merkittävän uran 1969 perustamassaan naisten mainostoimisto Womenassa, jonka hän myi vuonna 1989.

Marimekon Paakkanen myi vuonna 2008 siirtyen sen jälkeen eläkkeelle.

Yrittäjäneuvos Paakkanen sai muun muassa taiteen kunniatohtorin arvonimen Taideteollisesta korkeakoulusta sekä kauppatieteiden kunniatohtorin arvon Helsingin kauppakorkeakoulusta.

Source Link is.fi