Kirsti Paakkasen perintö­riita paisuu – asiainhoitaja kiistää sukulaisen rajut väitteet

Riita 92-vuotiaana kuolleen Kirsti Paakkasen omaisuuden jaosta saa uusia kipinöitä Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa.

Osapuolet eivät pääse yhteisymmärrykseen siitä, kuka Paakkasen miljoonaperinnön jakaa.

Paakkanen määräsi testamenttinsa toimeenpanijoiksi asiainhoitaja Kari Miettisen ja laamanni Juhani Mäkisen. He ovat hakeneet oikeudelta pesänselvittäjän tehtävää, mutta Paakkasen omaiset ovat jyrkästi vastustaneet tätä. Heidän mielestään miehet ovat esteellisiä ja puolueellisia tehtävään. Omaiset ovat esittäneet pesänselvittäjäksi asianajaja Leif Itäistä.

Lue lisää: Kirsti Paakkasen perinnön­jaosta syntyi oikeus­riita – omaiset vastustavat Kari Miettisen määräämistä pesän­selvittäjäksi

Mäkinen ja Miettinen torjuvat oikeuteen jättämissä vastauksissaan omaisten esittämät väitteet. Heidän mukaansa Paakkasen testamenttitahtoa pitää kunnioittaa.

– Perusteita Paakkasen tahdosta poikkeamiselle ei ole, Mäkinen kirjoittaa.

Kaikkein rajuimpia väitteitä on esittänyt Paakkasen siskontytär Regina Paanala. Miettinen kiistää kaikki Paanalan esittämät syytökset.

Miettisen mukaan terveyttä koskevat asiat on aina hoidettu Paakkasen tahdon mukaisesti.

Miettisen mukaan Paakkasen hoidosta on levitetty julkisuudessa väärää tietoa.

– Haluan tuoda esille, etten ole irtisanonut yhtään häntä hoitanutta lääkäriä, enkä ole muutenkaan tehnyt mitään sellaista, mikä olisi ollut Kirsti Paakkasen tahdon vastaista tai häntä hoitaneiden lääkäreiden suositusten vastaista, Miettinen kirjoittaa.

Miettisen mukaan Paakkasen omaisuutta ei ole realisoitu tämän kuoleman jälkeen toisin kuin Paanala väittää. Miettinen myös kiistää saamansa syytökset epäkunnioittavasta käytöksestä.

Eripuraa on myös Paakkasen Espoon-asunnon hoidosta hänen kuolemansa jälkeen. Paanala väittää, että Miettinen olisi käynyt talolla ”omavaltaisesti”. Miettinen kertoo puolestaan hoitaneensa asunnolla välttämättömiä ylläpitotehtäviä ja irtaimiston luettelointia.

Paanala kyseenalaistaa lisäksi Miettisen roolin Paakkasen varainhoitajana. Paanalan mukaan tehtävä oli poikkeuksellisen suvereeni ja siten myös riskialtis väärinkäytöksille.

Lue lisää: Kirsti Paakkasen omat toiveet sivuutettiin viime hetkillä – nyt puhuvat läheiset

Miettinen huomauttaa kuitenkin, että Paakkanen on hyväksynyt itseään ja yhtiöitään koskevat varallisuusratkaisut. Paakkasen yhtiöiden asioiden hoitoa ovat valvoneet myös ulkopuoliset ja riippumattomat tilintarkastajat.

– Kirsti Paakkasen asioita olen hoitanut hänen pyynnöstään ja hänen tahtonsa mukaisesti noin 40 vuotta ja välillämme on koko tämän ajan vallinnut vahva luottamuksellinen suhde, Miettinen kirjoittaa.

Paanala on kyseenalaistanut myös testamentin pätevyyden. Miettisen mukaan perusteita tähänkään ei ole olemassa.

Paakkanen testamenttasi koko omaisuutensa nimeään kantaneelle säätiölleen, joka jakaa apurahoja muun muassa nuorten tukemiseen. Sen perusteella Paakkasen omaiset eivät saisi mitään.

Paakkanen menehtyi läheistensä ympäröimänä 3. marraskuuta 2021. Hänellä ei ollut lapsia.

Toistaiseksi ei ole tietoa, milloin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus päättää pesänselvittäjästä.

Lue lisää: Kirsti Paakkasen miljoonaomaisuutta hallitsee salaperäinen mies – tällainen on Kari Miettinen, joka pysyttelee mieluiten poissa julkisuudesta

Lue lisää: Tällainen on Kirsti Paakkasen luottomiehen monimutkainen bisneskuvio

Source Link is.fi