Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_5b5a9fbc2d9e7d91a59676351e601820, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kiuru: Kansallista etä­opetus­suositusta ei tule – näitä korona­toimia kouluihin nyt sovelletaan – Uutisalue

Kiuru: Kansallista etä­opetus­suositusta ei tule – näitä korona­toimia kouluihin nyt sovelletaan

Perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiuru (sd) asteli perjantai-iltana median eteen hallituksen koronaministeriryhmän neuvottelujen päätyttyä. Kiuru ilmoitti Säätytalolle kokoontuneille toimittajille, ettei STM:n aiemmin esittämää kansallista etäopetussuositusta ole tulossa.

– Etäopetuspäätökset on tehtävä alueellisesti siellä, missä se on tarpeen, Kiuru lausui.

Sen sijaan kouluihin tulee Kiurun mukaan laajempi terveysturvallisuuspaketti. Koululaisen altistuessa virukselle karanteeni koskee koko luokkaa. Hallitus suosittelee myös kotitestausta ja FFP-maskien käyttöä. Koululaisille tarjotaan kaksi kotitestiä viikossa.

Kiurun johtaman ryhmän neuvottelut alkoivat perjantaina päivällä ristiriitaisissa tunnelmissa. Muun mussa opetusministeri Li Andersson (vas) ja valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) olivat aiemmin esittäneet kriittisiä arvioita Kiurun ja STM:n puoltamasta etäopetussiirtymästä.

Andersson twiittasi neuvottelujen jälkeen, että Suomi seuraa linjauksessaan eurooppalaista käytäntöä. Sen nojalla lasten oikeutta lähiopetukseen rajoitetaan vasta aivan viimesijaisesti.

– Etäopetusta on läpi epidemian hyödynnetty paikallisesti, kun se on ollut tautitilanteen kannalta välttämätöntä. Näin toimitaan myös jatkossa. Paikallinen päätöksenteko mahdollistaa etäopetuksen hyödyntämisen siellä, missä sitä tarvitaan, Andersson kirjoitti.

Anderssonin mukaan pikatestejä tullaan hyödyntämään esimerkiksi niissä kouluissa tai oppilasryhmissä, joissa koronaa on esiintynyt. Testit tehtäisiin kotona vanhempien avustuksella.

Koulujen kevätlukukausi alkaa maanantaina lähiopetuksessa Terveyden ja hyvinvoinnin suosituksen mukaisesti.

Krista Kiuru kertoi perjantai-iltana myös, että päivitetyn koronastrategian myötä kaikkien ravintoloiden aukioloajat rajataan lain määräämään maksimiin eli kello kuuteen illalla. Kiurun mukaan neuvotteluissa keskusteltiin myös täyssulusta, mutta siihen ei toistaiseksi päädytty. Asiasta tehdään lisäselvityksiä.

Lisäksi kaikki yleiset, julkiset tilat suljetaan. Harrastukset loppuvat kaikilta, mukaan lukien lapset. Rajoitukset ovat voimassa tammikuun loppuun. Vain perhepiirissä alle viiden hengen kokoontumiset ovat sallittuja.

Lue lisää: STM:n esitys etä­opetukseen siirtymisestä kuohuttaa hallituksessa – vihreiden Emma Kari: ”Kaikki kivet käännetään, jotta koulut pystytään pitämään auki”

Lue lisää: Pääministeri Marin IS:lle etäopetukseen siirtymisestä – ”Mikäli terveysviranomaisten kanta on muuttunut, hallituksen mahdollista antaa suositus”

Ilta-Sanomien hetki hetkeltä -seuranta koronaministeriryhmän neuvotteluista on luettavissa alta.

Source Link is.fi