Banner Before Header

Kohu paisuu Kanadassa – NHL-valmentaja selitti Mikko Koskiselle antamaansa rajua kritiikkiä

Edmonton Oilersin tappiokierre jatkui yön NHL-kierroksella, kun se hävisi Toronto Maple Leafsin vieraana.

Oilers joutui tulemaan toimeen ilman ykköstähteään Connor McDavidia, joka oli sivussa koronaprotokollaan joutumisensa takia.

Oilers kävi ottelun avauserässä 2–1-johdossa Leon Draisaitlin maalin ansiosta mutta taipui lopulta 2–4. Saksalaistähti Draisaitlin peliaika ottelussa oli tyypillisen hurja: 24.49.

Edmontonin maalilla torjui Mike Smith, joka korvasi kohun keskipisteessä paistattelevan Mikko Koskisen.

Koskinen sai edellisottelun jälkeen rajua kritiikkiä valmentaja Dave Tippettiltä, joka moitti suomalaisen otteita harvinaisen suorasanaisesti.

Lue lisää: Suomalainen NHL-maalivahti lytättiin Kanadassa – jopa oma valmentaja kritisoi rajusti: ”Sanotaan asia, miten se on”

Nyt Tippett ilmoitti, että hänen sanansa irrotettiin kontekstista. Tippett huomautti, että häneltä kysyttiin ottelun alusta – ja että Koskinen teki myöhemmin hyviä torjuntoja ottelussa.

– Kun maalivahdit tekevät virheitä, ne vaikuttavat peliin. Olemme joukkue, jolla on vaikeuksia, Tippett sanoi NBC:n mukaan.

– Kysymys oli pelin alusta. Koko homma irrotettiin kontekstistaan. Mikko teki hyviä torjuntoja siinä pelissä.

Koskinen vastasi Tippettin kritiikkiin aiemmin Ylen haastattelussa. Suomalaismaalivahti totesi, että ”bussin alle heittäminen” ei tunnu kenestäkään kivalta.

Koskinen myös huomautti, että hänen henkilökohtaisen kuuden ottelun tappioputken aikana Oilers on tehnyt vain seitsemän maalia.

–Maaleja minä en pysty tekemään. Ei se aina ole yksistään maalivahdista kiinni, voitetaanko vai hävitäänkö. Koko joukkueen täytyy pelata jatkossa paremmin, Koskinen sanoi Ylelle.

Koskisen kommentit levisivät myös Pohjois-Amerikkaan, ja kohu Oilersin ja seuran maalivahtitilanteen ympärillä otti entistä enemmän kierroksia.

Torontossa kärsityn tappion jälkeen Tippett kehui maalivahtiaan Smithiä, joka mm. päästi ajassa 4.25 taakseen avausmaalin, joka kimposi päätylaudasta maalivahdin luistimeen.

– Hänen esityksensä oli vankka, Tippett linjasi.

Source Link is.fi