Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_362076345cbd894039cdc73a3cda211a, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kohun aiheuttanut podcast-jakso poistettiin – Vili Viljakainen pahoittelee – Uutisalue
Banner Before Header

Kohun aiheuttanut podcast-jakso poistettiin – Vili Viljakainen pahoittelee

Podimon edustaja kertoo, että jakso ei vastannut yhtiön arvoja.

Podimo on poistanut tosi-tv-kasvo Kristian Heiskarin ja sisällöntuottaja Vili Viljakaisen kohua herättäneen Miesten saunavuoro -podcastin jakson palvelustaan. Jaksossa kaksikko ruoti kovin sanankääntein naisten ulkonäköä. Molemmat muun muassa kertoivat, että heille naisessa isoin turn off on ylipaino.

– Podimossa tänään alkaneen Miesten saunavuoro -podcastin toisen jakson sisältö ja kielenkäyttö eivät vastaa Podimon arvoja, ja olemme siksi poistaneet jakson sovelluksesta. Jakson julkaisu oli virhe, ja olemme pahoillamme tapahtuneesta, Podimo kertoo lausunnossaan.

– Pyrimme varmistamaan, että Podimossa ilmestyvät podcast-jaksot eivät sisältönsä osalta ole ristiriidassa arvojemme kanssa eivätkä ole loukkaavia. Poistettu Miesten Saunavuoro -jakso valitettavasti läpäisi prosessimme, vaikka näin ei olisi pitänyt käydä. Keskustelemme podcastin tekijöiden kanssa hyvässä yhteistyössä tulevien jaksojen sisällöistä ja sarjan jatkosta Podimossa, Podimon edustaja jatkaa.

Lue lisää: Raivo repesi – Kristian Heiskari ei aio pyytää anteeksi naispuheitaan

Ilta-Sanomat tavoitti Diili-ohjelmasta tutun Vili Viljakaisen kommentoimaan kohua. Hän myöntää, että hänen ja Heiskarin olisi pitänyt käyttää jaksossa asiallisempaa kieltä. Jaksossa Heiskari muun muassa käytti termiä ”ryhävalas”.

– Mielestäni tässä mentiin käytetyn termistön osalta parissa paikkaa vihkoon. Retoriikka olisi pitänyt olla asiallisempaa. Mutta kyllä mielestäni ulkonäköpiirteisiin liittyvistä mieltymyksistä vastakkaisessa sukupuolessa pitää olla ok puhua, Viljakainen kertoo IS:lle viestillä.

Vili Viljakainen pahoittelee jakson aiheuttamaa mielipahaa. Kuva: Rebekka Silvennoinen

Hän kertoo myös osanneensa odottaa, että podcast tulee herättämään ihmisissä mielipiteitä. Kyseisestä jaksosta on tullut hänelle myös positiivista palautetta.

– Ajattelin, että podcast varmasti jakaa mielipiteitä, ja se on myös mielestäni tärkeää, että keskustelua syntyy. Tarkoitus ei ole loukata ketään ja jos näin on tapahtunut niin siitä esitän pahoitteluni, Viljakainen toteaa.

Source Link is.fi