Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_a37de6eb657d4e245af54b8adfe577ff, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokenut rakennusmestari haksahti rikokseen: Otti törkeällä tavalla lahjuksia vastaan – Uutisalue

Kokenut rakennusmestari haksahti rikokseen: Otti törkeällä tavalla lahjuksia vastaan

Kahdelta firmalta lahjuksia vastaan ottaneen rakennusmestarin 7 kuukauden ehdollinen vankeustuomio pysyi ennallaan Itä-Suomen hovioikeudessa.

Mies oli työskennellyt eteläkarjalaisen kunnan palveluksessa noin 25 vuoden ajan. Miehellä oli oikeus tehdä työhönsä kuuluvia hankintoja.

Mies hankki kahdelta firmalta tuotteita 111 000 eurolla. Siinä siivellä mies otti firmoilta lahjuksia vastaan.

Firmojen edustajat toimittivat miehen kotiin tilaajalahjoja.

Mies sai lukuisia Applen tuotteita, kuten iPhone-puhelimia ja tietokoneita. Mies sai myös esimerkiksi eri valmistajien televisioita ja kaasugrillin. Miehen saamien lahjojen yhteisarvo oli oikeuden mukaan yhteisarvoltaan vähintään 18 000 euroa.

Oikeuden mukaan lahjoilla pyrittiin vaikuttamaan miehen toimintaan tämän työssä. Mies ei kertomansa mukaan ymmärtänyt, että lahjojen vastaanotto voisi täyttää jonkin rikoksen tunnusmerkistön.

Rikos tapahtui vuosien 2011 ja 2019 välisenä aikana. Yli 60-vuotias mies joutuu maksamaan saamansa rikoshyödyn valtiolle. Hovioikeuden tiistaina antama tuomio ei ole lainvoimainen.

Source Link is.fi