Banner Before Header

Kokoomuksen valtuusto­­ryhmä pitää Wille Rydmanin ero­päätöstä oikeana – apulaispormestari Sazonov: ”Pidimme tapausta pysäyttävänä”

Helsingin kaupunginvaltuuston kokoomuksen valtuustoryhmä on yhtä mieltä siitä, että kansanedustajana ja kaupunginvaltuutettuna toimineen Wille Rydmanin eropäätös oli oikea.

Kokoomus tiedotti tiistaina Rydmanin eroavan kokoomuksen valtuustoryhmästä toistaiseksi.

Apulaispormestari Daniel Sazonovin (kok.) mukaan Rydman jättää myös luottamustehtävät, joihin valtuustoryhmä on hänet asettanut.

– Yksituumaisesti pidimme hyvänä ratkaisua, joka Rydmanin kanssa oli tehty eli hän eroaa valtuustoryhmästä toistaiseksi, Sazonov sanoo.

Rydman ei osallistunut valtuustoryhmän ylimääräiseen kokoukseen

Rydman on useiden naisten kertomusten mukaan käyttäytynyt epäasiallisesti heitä kohtaan. Helsingin Sanomat julkaisi sunnuntaina laajan jutun aiheesta.

Rydman itse kiistää toimineensa epäasiallisesti jutussa esiintyviä naisia kohtaan.

Helsingin valtuustoryhmä piti keskiviikkona ylimääräisen kokouksen, jossa pohdittiin Rydmanin ympärillä viime päivinä käytyä julkista keskustelua. Rydman itse ei saapunut kokoukseen paikalle.

– Pidimme tapausta pysäyttävänä, Sazonov summasi tuntoja.

Rydman jättää myös luottamustehtävät, joihin valtuustoryhmä on hänet asettanut. Hän on toiminut muun muassa Helsingin valtuuston varapuheenjohtajana ja Helsingin sataman hallituksen puheenjohtajana.

– Molemmat ovat sellaisia tehtäviä, joissa vaaditaan tukevaa yleistä luottamusta, Sazonov toteaa.

Sazonovin mukaan valtuustoryhmän arkiseen työhön tapaus Rydmanilla ei ole suoranaista vaikutusta.

Sazonovin mielestä kokoomuksen pitää nyt kuitenkin puolueena varmistaa, että vastaavaa ei enää pääsisi tapahtumaan.

Rydmanin mahdollinen eduskuntavaaliehdokkuus ensi kevään eduskuntavaaleissa ei ole valtuustoryhmän käsissä, vaan kokoomuksen Helsingin piiri päättää eduskuntavaalien ehdokkaat.

Lue myös:

KRP sai kokoomukselta pyynnön tutkia Rydmanin tapausta – tutkinnanjohtaja huomauttaa, että poliisi tutkii rikoksia, ei sopimatonta käytöstä

Kai Mykkänen: Emme arvioi vain rikoskynnystä, poliisi ei tutki käytöstä tai luotettavuutta – lue tärkeimmät kommentit kokoomuksen kokouksesta

Wille Rydman eroaa Helsingin kokoomuksen valtuustoryhmän jäsenyydestä ja luopuu luottamustehtävistään toistaiseksi

Source Link yle.fi