Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_151b45acc3760c3246d652c37c7bca52, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kokoomus arvostelee hallitusta vanhuspalvelujen kriisistä – välikysymys vanhuspalveluista ja terveyspalveluista – Uutisalue

Kokoomus arvostelee hallitusta vanhuspalvelujen kriisistä – välikysymys vanhuspalveluista ja terveyspalveluista

Kokoomus vaatii hallitukselta toimia vanhuspalvelujen parantamiseksi ja terveyspalveluissa päivystysten ruuhkien helpottamiseksi.

Puolue tekee välikysymyksen hallitukselle vanhuspalvelujen ja terveyspalvelujen tilasta.

Puolueen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan vanhuspalvelut ovat kriisissä.

– Nämä eivät ole uhkakuvia, vaan täyttä totta. Vanhukset eivät saa tarvitsemaansa hoivaa, Orpo arvosteli.

Välikysymys on eduskunnassa opposition järein keino hallituksen huomion saamiseksi johonkin asiaan. Jos hallitus ei saa välikysymysäänestyksessä eduskunnan luottamusta, hallitus kaatuu.

Kokoomuksen puolue- ja eduskuntaryhmän johto on kokoontunut kesäkokoukseensa Viking Glory -laivalle ja Maarianhaminaan.

  • Kerromme kohta lisää kokoomuksen kesäkokouksesta.
Petteri Orpo keskustelee kahden ihmisen kanssa laivan kannella.
Sairaanhoitajat Nana Kautto (oik.) ja Kirsi Lehtonen jututtivat kokoomuksen puheenjohtajaa Petteri Orpoa laivan kannella matkalla Maarianhaminaan. Sairaanhoitajat kaipasivat hoitajille palkankorotuksia.Roni Rekomaa / Lehtikuva

”Petteri, onko piikki auki?”

Matkalla Maarianhaminaan Petteri Orpo pistäytyi myös laivan aurinkokannella. Kaksi Turun yliopistollisen keskussairaalan akuuttiosaston sairaanhoitajaa huikkasi Orpon juttusilleen.

– Petteri, onko piikki auki, kysyivät Nana Kautto ja Kirsi Lehtonen.

– Hallituksella on piikki auki, vastasi Orpo tiedusteluun.

Vastauksellaan kokoomuspuheenjohtaja viittasi todennäköisesti enemmän valtion velkaantumiseen kuin suoraan palkkaneuvotteluihin.

Kautto ja Lehtonen vaativat hoitajille lisää palkkaa.

– Tässä on köyhät hoitajat, ei ole varaa kuin piknikille.

Kautto ja Lehtonen kertoivat lähteneensä vapaapäivänä risteilylle.

Petteri Orpo kuunteli hoitajien palkankorotusvaatimuksen. Samalla hän kehui, kuinka hyvää hoitoa hän oli saanut päivystysvastaanotolla Turussa.

Hoitajien palkankorotukset ovat työntekijä- ja työnantajajärjestöjen välinen neuvottelu. Asia ei suoraan kuulu hallitukselle, saati sitten eduskunnan oppositiopuolueelle.

Hoitajaliittojen neuvottelut palkankorotuksista ovat edelleen kesken, vaikka muu kunta-ala sopi kesäkuun alussa palkankorotuksista ja viisivuotisesta palkkaohjelmasta.

Orpon mukaan lapsilisän tuplaus joulukuussa on ”kovin, kovin pieni”

Eilen, maanantaina yleisötilaisuudessa Turussa kokoomusjohtaja arvosteli valtiovarainministeri Annika Saarikon (kesk.) johtamaa budjettivalmistelua.

Petteri Orpo muistutti häntä haastatelleille toimittajille, että nyt on hallituksen viimeinen hetki tehdä suunnanmuutos.

– Lapsilisäavaus on tässä kokonaisuudessa kovin, kovin pieni. Paljon enemmän pitäisi olla huolissaan isosta kuvasta, Orpo arvostelee.

– Taivaalle tulee koko ajan synkempiä pilviä. Velkaantuminen on hurjaa. Vanhuspalveluissa on ongelmia, Ukrainan sotaa käydään, energiakriisi, korot nousevat. Hallituksen on tehtävä korjausliikkeitä.

Kokoomus haluaa edelleen, että ansiotulon ja eläketulon verotusta kevennetään ensi vuoden alussa. Lisäksi tarvittaisiin leikkauksia valtion menoihin.

– Sopeuttaminen on välttämätöntä. Me otetaan aivan liikaa velkaa tällä hetkellä.

Kokoomuksen mielestä hallituksen pitäisi varautua ongelmiin nyt, koska talous vielä kasvaa.

Voit keskustella kokoomuksen tavoitteista keskiviikkoon 17.8.2022 kello 23 asti. Napauta jutun jälkeen keskustele-painiketta.

Katso lisää:

Orpo oppositiosta: Hallituksen keskeytettävä turistiviisumien myöntäminen – hallitus kokoontuu pohtimaan tilannetta tiistaina

Source Link yle.fi