Kokoomus lupaa lopettaa Suomen velkaantumisen ja laskea veroastetta – puolue julkaisi eduskuntavaaliohjelmansa

Kokoomus julkaisi oman eduskuntavaaliohjelmansa tiistaina.

Kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo kertoi tiistaina puolueen eduskuntavaaliohjelmasta. Kokoomuksen laskelmien mukaan puolueen keinoilla 100 000 suomalaista työllistyy ensi hallituskaudella. Kuva: Lehtikuva

Kokoomus asettaa Suomelle kovia tavoitteita seuraaville hallituskausille. Puolue lupaa paitsi lopettaa Suomen velkaantumisen vuoteen 2031 mennessä, mutta myös laskea maan kokonaisveroastetta.

– Me haluamme pelastaa suomalainen hyvinvointiyhteiskunnan. Meillä ei ole muuta tavoitetta, puheenjohtaja Petteri Orpo (kok.) sanoi tiedotustilaisuuden alussa.

Kokoomus rahoittaisi veronkevennykset menosäästöin sekä kiristämällä niitä veroja, jotka haittaavat puolueen näkemyksen mukaan vähiten työllisyyden ja talouden kasvua.

Puolueen varapuheenjohtaja Elina Valtonen (kok.) listasi tiedotustilaisuudessa säätöjen kokoluokkaa.

– Meidän tavoitteena on, että ensi vaalikaudella tehdään kuuden miljardin edestä sopeutuksia. Ja kun työllisyys paranee eri reformien johdosta, joita on esitylty esimerkiksi meidän talouspoliittisessa ohjelmassa, niin pääsemme yhteensä kahdeksan miljardin positiiviseen sopetukseen, Valtonen sanoi.

Kokoomuksen laskelmien mukaan puolueen keinoilla 100 000 suomalaista työllistyy ensi hallituskaudella. Puolueen pidemmän aikavälin tavoitteena on 80 prosentin työllisyysaste vuoteen 2030 mennessä.

Konkreettisena keinona puolue on esittänyt esimerkiksi ansiosidonnaisen työttömyysturvan keston leikkaamista nykyisestä 400 päivästä 200 päivään.

Valtonen piikitteli tilaisuudessa Sanna Marinin (sd.) hallitusta siitä, että se on varapuheenjohtajan mukaan vain lisännyt menoja eri kriisien takia. Kokoomuksen linja eroaa hänen mukaansa nykyhallituksesta siinä, että lisämenot katetaan säästöinä muualta.

Puolue myös toistaa vaaliohjelmassaan vanhan lupauksen, jonka mukaan se keventää työnverotusta kaikissa tuloluokissa. Puolue aikoo rahoittaa tuloveron kevennykset kiristämällä päästöjen ja kulutuksen verotusta.

Juttu päivittyy.

Source Link yle.fi