Banner Before Header

Kokoomusehdokas kutsuu ministereitä yhteiskunnan vihollisiksi – puolue irtisanoutuu näkemyksestä

Kokoomuksen Satakunnan-piiri irtisanoutuu aluevaaliehdokkaansa näkemyksistä, että osa suomalaisista entisistä ja nykyisistä ministereistä on yhteiskunnan vihollisia.

Raumalainen kokoomusehdokas, toimittajana ja yrittäjänä työskentelevä Asko Tanhuanpää kutsuu perhe- ja peruspalveluministeri Krista Kiurua (sd.), äitiyslomalle sisäministerin tehtävästä jäänyttä Maria Ohisaloa (vihr.) sekä entistä ulkoministeriä, kansanedustaja Erkki Tuomiojaa (sd.) yhteiskunnan vihollisiksi.

– Miksi Tuomiojaa, jopa Kiurua ja Ohisaloa pahempaa yhteiskunnan vihollista, ei saisi arvostella? Ei paskastakaan saisi halua pois, vaikka joku keksisi nimittää sen ulkoministeriksi, Tanhuanpää kirjoittaa.

Tanhuanpää kertoi näkemyksensä Iltalehden artikkelia (siirryt toiseen palveluun) koskevassa Facebook-keskustelussa (siirryt toiseen palveluun). Hän seisoo sanojensa takana myös Ylen haastattelussa.

Perustelut: Ravintolarajoitukset, ympäristö ja suomettuminen

Asko Tanhuanpään mielestä Kiuru on toiminut korona-ajan rajoituksia tehtäessä kohtuuttomasti ravintola-alan yrityksiä ja yrittäjiä kohtaan. Hänestä rajoitukset ovat liian kovia. Ohisaloa hän arvostelee ympäristöasioiden ylikorostamisesta ja Tuomiojaa siitä, että tämä on ”suomettumisen jatkumisen keulakuva”.

Ehdokas ei pidä termin ”yhteiskunnan vihollinen” käyttöä liian rajuna.

– Se oli tarkoituksella provosoiden kirjoitettu, toki myöhään illalla mutta selvin päin. Kaikki kolme edustavat hallitusta. Myös eduskunnassa kokoomuksen kansanedustajien suusta tulee välillä hyvin kovaa kritiikkiä. Toki ei varmaan käytetä sanaa yhteiskunnan vihollinen, mutta kritiikki on hyvinkin kovaa, Tanhuanpää sanoo.

Antti Laakso haastattelee.

Kokoomus: Ei missään nimessä linjamme mukaista

Satakunnan kokoomuksen puheenjohtaja Samu Vahteristo on täysin eri mieltä siitä, onko poliitikkojen kutsuminen yhteiskunnan vihollisiksi sopivaa. Hän muistuttaa, että Satakunnassa puoluepiirit ovat sopineet vetoavansa yhdessä siistin vaalikampanjoinnin ja some-käyttäytymisen puolesta.

– Tämä ei ole missään mielessä asiallista eikä meidän linjamme mukaista. Tätä tullaan käymään läpi. En ota tämän tarkemmin kantaa tässä vaiheessa. Ehdokassitoumuksessamme sitoudutaan asialliseen ja toisia kunnioittavaan käytökseen.

Vahteristo korostaa, että kaikkeen ei voi etukäteen varautua, mutta linjaukset ovat olleet ehdokkaiden tiedossa.

– Emme hyväksy tällaisia kirjoituksia, Vahteristo sanoo.

Antti Laakso haastattelee.

Lisää vaaleista:

Source Link yle.fi