Banner Before Header

Kokoontumisia rajoitetaan Pirkan­maalla keski­viikosta alkaen – koskee kahdenlaisia tapahtumia

Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto on määrännyt tartuntatautilakiin perustuvat kokoontumisrajoitukset sisätiloihin Pirkanmaan sairaanhoitopiirin ja Punkalaitumen kunnan alueella. Määräys tulee voimaan keskiviikkoaamuna ja on voimassa 19. joulukuuta saakka.

Rajoitus koskee yli sadan hengen yleisötapahtumia, joissa on katsomotilat, mutta kaikille osallistujille ei ole määritelty istumapaikkaa. Tilaisuuksia, joissa ei istuta katsomossa, rajoitus ei koske. Tällaisia tilaisuuksia ovat esimerkiksi myyjäiset tai messut.

Poikkeuksena tästä ovat yli sadan hengen yhteislaulutilaisuudet. Ne ovat kiellettyjä myös, vaikka jokaiselle osallistujalle olisi osoitettu istumapaikka.

Rajoituksella avi haluaa turvata terveydenhuollon kantokyvyn ja tartunnanjäljityksen onnistumisen.

Toiminnanharjoittaja voi ottaa koronapassin käyttöön vaihtoehtona voimassa oleville koronarajoituksille, jolloin passi mahdollistaa sisäänpääsyn tilaisuuksiin ja tapahtumiin.

Pirkanmaan sairaanhoitopiiri on koronaepidemian leviämisaluetta. Tiedotteen mukaan ajankohtainen 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000:ta asukasta kohden on 210 ja noususuuntainen.

Tartuntamäärät jatkuvat korkeina huolimatta voimassa olevista suosituksista, tartuntatautilain 58 c §:n mukaisista toimenpiteistä ja valtioneuvoston asettamista leviämisvaiheen ravintolarajoituksista.

Uusia tartuntoja on havaittu useimmissa alueen kunnissa. Sairaanhoitopiiri on lausunnossaan puoltanut kokoontumisrajoitusta koko alueelle.

Aluehallintovirasto voi määrätä rajoituksia vain, kun ne ovat epidemian leviämisen estämiseksi välttämättömiä. Aluehallintovirasto seuraa sairaanhoitopiirien epidemiatilanteen kehittymistä jatkuvasti ja kumoaa päätökset, kun niiden edellytykset eivät enää täyty.

Source Link is.fi