Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_3519685d607a0c8aa897eab59ce80089, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: Arvaamaton ja arrogantti Henrik Dettmann laittoi itsensä likoon pelaajien puolesta – tämän takia valmentajalegendaa kunnioitetaan niin paljon – Uutisalue

Kommentti: Arvaamaton ja arrogantti Henrik Dettmann laittoi itsensä likoon pelaajien puolesta – tämän takia valmentajalegendaa kunnioitetaan niin paljon

Henrik Dettmann kertoi torstaina, että hän jättää Suomen miesten koripallomaajoukkueen ennen ensi kesän EM-kisoja. 25 vuotta kestäneen Dettmannin aikakaudella niin Susijengi kuin sen päävalmentajakin ovat nousseet puheenaiheiksi suomalaisessa urheilukeskustelussa.

Susijengin Euroopan kärjen tuntumaan nostanut Dettmann on jakanut mielipiteitä lajipiireissä. Päävalmentajan käytöstä on pidetty arroganttina. Toisaalta hän on kerännyt tuloksillaan valtavan määrän kunnioitusta.

Dettmannin pyyteetön huolenpito Susijengistä on ollut isoin syy, miksi Suomen ykköspelaajat ovat aina maajoukkueen käytössä.

Pelaajat ovat halunneet olla osa maajoukkuetta, koska Dettmann on luonut siitä turvallisen paikan. Hänen joukkueessaan jokainen pelaaja tuntee olevansa tärkeä osa palapeliä.

Kaukana ovat ne ajat, kun Dettmannin haki auktoriteettiaan desibelien avulla. Hän on jo vuosikymmeniä keskittynyt ihmisjohtamiseen ja avoimeen vuoropuheluun niin pelaajien kuin koko valmennustiimin kanssa.

Dettmann ei ole pelännyt jakaa vastuuta. Hän uskoo, että näin hän on saanut pelaajat ja taustajoukon sitoutettua paremmin.

Kukaan ei voi kiistää Dettmannin merkitystä Suomi-koriksen nousussa. Pelaajat ovat tehneet tuloksen kentällä, mutta päävalmentaja on järjestänyt olosuhteet ja ilmapiirin sellaiseksi, että hyvät tulokset ovat olleet mahdollisia.

Toimittajana Dettmannin toimintatapoja ja arvaamattomuutta tulee ikävä. Hän ei ole koskaan epäröinyt kertoa mielipidettään, jos esimerkiksi uutisointi arvokisoissa ei ole miellyttänyt.

Näin kävi yleensä silloin, kun Susijengi pelasi huonosti ja kritiikin kärki kohdistui pelaajiin. Dettmann läksytti toimittajat ja käänsi tällä tavoin huomion itseensä. Joukkue sai keskittyä rauhassa seuraavaan peliin.

Vaikka maajoukkueen päävalmentaja vaihtuu, ei Dettmann katoa kotimaisesta koripallosta mihinkään. Onneksi. Hän nosti Susijengin kahvipöytäkeskustelujen puheenaiheeksi.

Seuraavaksi hän voisi tehdä saman korisliigalle. Siihen hänellä on toimiva sapluuna. Ensin olosuhteet ja ilmapiiri kuntoon. Dettmannin arvovallalla voi tehdä suomalaisessa urheilussa isoja asioita.

Lue myös:

Source Link yle.fi