Banner Before Header

Kommentti: Manchester Unitedin maalivahdin tuskaiset sanat kertovat kaiken – valmentajan on lähdettävä, kun pelaajat eivät tiedä mitä tehdä

Väistämätön tapahtui vihdoin sunnuntaina, mutta vielä yhden nöyryytyksen se vaati. Manchester Unitedilla ei ollut enää muuta vaihtoehtoa kuin vapauttaa päävalmentaja Ole Gunnar Solskjär tehtävistään.

Murskatappio sarjanousija Watfordille oli viimeinen pisara. Solskjär tiesi itsekin, mitä tuleman pitää, kun hän marssi pahoitellen viheltävien kannattajien eteen. Pelaajana seuralegendaksi nousseen norjalaisen pestistä ”Unelmien teatterissa” tuli loppua kohden painajainen.

Hyviäkin hetkiä Solskjärillä Unitedin peräsimessä oli. Edellisen kauden toinen sija Valioliigassa oli kelpo suoritus. Yksittäisissä peleissä Solskjär pystyi ottamaan päänahkoja koviltakin vastustajilta tehokkaan vastahyökkäyspelaamisen kautta.

Kysymysmerkit Solksjärin kyvykkyydestä huippuseuran valmentajana leijailivat kohtalaisesta menestyksestä huolimatta jatkuvasti ilmassa ja realisoituivat kuluneen syksyn aikana karusti. Ilo kesän huippuhankinnoista on jäänyt pieneksi, kun Solskjär ei ole pystynyt organisoimaan puolustus- eikä hyökkäyspeliä kunnolla.

– Emme tiedä, mitä tehdä pallolla, emmekä tiedä, miten puolustaa kunnolla. Tästä tuli jälleen yksi painajainen, maalivahti David De Gea sanoi lauantain Watford-ottelun jälkeen.

Kun joukko maailman parhaita pelaajia ei tiedä, mitä tehdä pallon kanssa, syyttävän sormen on pakko osoittaa valmentajaan.

Katsokaa vaikka Chelseaa. Vuosi sitten valmentajaksi tullut Thomas Tuchel laittoi puolustuspelaamisen kuntoon ja Chelsea ylsi vain puolessa vuodessa Mestarien liigan voittoon. Nyt lontoolaiset ovat kiistatta Valioliigan vakuuttavin joukkue. Jokainen pelaaja tietää, mitä tehdä missäkin pelin vaiheessa.

Cristiano Ronaldo levitteli lauantaina käsiään Bruno Fernandesille, kun Manchester United sukelsi. Kuva: PA Images via Getty Images

Kuka seuraavaksi?

Nyt suurin kysymys Unitedin leirissä on, mitä tapahtuu seuraavaksi. Valmentajamarkkinoilla mahdollisia Solskjärin korvaajia ei ole jonoksi asti. Valioliigassa jo kannuksensa näyttänyt ja United-huhuissa esiintynyt Antonio Conte meni hiljattain Tottenhamiin.

Arvostetun The Athletic-lehden kaavailuissa (siirryt toiseen palveluun) potentiaalisimmista nimistä lähes kaikilla on voimassaoleva sopimus omissa seuroissaan. Mauricio Pochettino tuskin on lähdössä PSG:stä minnekään, ja Leicesteriä menestyksekkäästi pitkään luotsannut Brendan Rodgers on jo itse tyrmännyt huhut Unitedin kiinnostuksesta.

Menestystä Real Madridissa niittänyt Zinedine Zidane olisi vapaana, mutta Athleticin lähteiden mukaan ranskalaisen saapuminen Old Traffordille ei näytä todennäköiseltä ainakaan nopealla aikataululla.

Väliaikainen valmennusvastuu Manchester Unitedissa siirtyy pelaajalegendalta toiselle. Seuraava ottelu on edessä jo tiistaina, kun United matkustaa Mestarien liigassa Espanjaan Villarrealin vieraaksi Michael Carrickin johdolla.

Solskjärin maineeseen valmentajana on tullut suuri tahra. Manchesterissa hänen asemansa legendana ei ole horjumassa, kunhan suurin kohu rauhoittuu. Lisäajan voittomaali Mestarien liigan finaalissa keväällä 1999 pitää norjalaisen ikuisesti yhtenä seurahistorian suurista sankareista.

Nykypäivän Unitedissa tasapainon etsiminen jatkuu. Solskjär oli Sir Alex Fergusonin lopettamisen jälkeen jo neljäs ulos potkittu päävalmentaja.

Lue myös:

Source Link yle.fi