Kommentti: NHL:n pahin ongelmapelaaja Jesse Puljujärven vierelle? Kannattaisi kokeilla

Jos ruuti keksittäisiin uudelleen, sitä tuskin tekisi Evander Kane – vaikka melkoinen ruutitynnyri onkin.

San Josesta potkut saanut Kane, 30, on ollut viime päivinä NHL:n puhutuin pelaaja.

Kauden alkajaisiksi rokotetodistuksensa väärentämisestä narahtanut tähtipelaaja siirrettiin 21 ottelun pelikieltonsa jälkeen AHL:ään pois San Josen toiminnasta.

Hiljattain Kane rikkoi myös AHL:n koronasääntöjä, mikä antoi Sharksille vihdoin mahdollisuuden purkaa ongelmapelaajan jättisopimuksen.

Lopullista tuomiota sopasta ei ole vielä annettu. Kanen leiri katsoo, ettei Sharksilla ollut riittäviä perusteita toiminnalleen. Pöydällä on yli 20 miljoonaa dollaria, joten tapaus puidaan varmasti vielä perinpohjaisesti.

Kanelle etsitään joka tapauksessa nyt uutta seuraa.

Äkkiseltään voisi ajatella, kuka kumma tämän ongelmapesäkkeen haluaisi itselleen.

Ongelmat ovat seuranneet Kanea, missä hän on ikinä pelannutkin. Winnipegissä, Buffalossa ja viimeisimpänä San Josessa.

Milloin hän on retostellut setelikasoillaan sosiaalisessa mediassa. On peliriippuvuutta, henkilökohtaista konkurssia ja erinäisiä ongelmia ja oikeustaisteluita naisasioihin liittyen. Ja ties mitä muuta. Tämän syksyn koronasekoilusta puhumattakaan.

The Athletic uutisoi kesällä, etteivät edes San Josen pelaajat halunneet enää Kanea takaisin joukkoonsa.

Kaiken tämän ohella Kane on kuitenkin huippupelaaja. Viime kaudella härkämäisen ahnas maalipyssy oli San Josen maali- ja pistekuningas.

Tiistaina Kane yhdistettiin pohjoisamerikkalaismedian huhumyllyssä vahvasti Edmonton Oilersiin.

Joukkueen GM Ken Holland myönsi lehdistötilaisuudessaan keskustelleensa Kanen uuden agentin Dan Milsteinin kanssa ja sanoi uskovansa ”toisiin mahdollisuuksiin”.

Mitä hävittävää Edmontonilla olisi Kanen pestaamisessa? Jo katastrofaalisesti pudotuspelipaikkojen ulkopuolelle luisunut joukkue on pahassa syöksykierteessä, ja sillä olisi huutava tarve tuloksentekoon kykenevälle laitahyökkääjälle.

Kanesta voisi olla todella kovan luokan maalipyssyksi esimerkiksi ykkösketjun vasempaan laitaan Connor McDavidin ja Jesse Puljujärven rinnalle.

Pitkällä sopimuksella kukaan ei varmasti Kanen kaltaista riskitapausta ole nyt kiinnittämässä, mutta halvalla loppukauden mittaisella kontrahdilla hänen palveluksistaan luulisi olevan kiinnostunut useampikin joukkue.

Jos homma ei kevään aikana toimi, Kanesta pääsee vaivatta eroon. Itse hän puolestaan saa tilaisuuden parantaa rajusti kolhiintunutta markkina-arvoaan.

TSN:n mukaan juuri loppukauden mittaista sopimusta Milstein Kanelle nyt etsiikin ja on käynyt keskusteluja useiden joukkueiden kanssa.

Kane on tehnyt viime vuosina kovaa tulosta San Josessa.

Kane tietänee itsekin, että jos hän nyt töppää, seuraavaa mahdollisuutta NHL:ssä tuskin tulee.

Tai jos hän ei itse sitä ymmärrä, Milstein ja muut taustahahmot varmasti teroittavat sen hänen päähänsä.

Kanen tilanteessa on paljon samaa kuin nyt Carolinan tähtipuolustajana loistavalla Tony DeAngelolla ennen tätä kautta.

Viime kaudella Rangersista myrskyisissä merkeissä ulos potkitun ongelmatapauksen ympärillä käytiin keskustelua, uskaltaako mikään joukkue enää ottaa riskiä hänen kanssaan.

Lopulta Carolina kohautti antamalla taitavalle kiekolliselle puolustajalle mahdollisuuden yhden vuoden ja yhden miljoonan minisopimuksella.

Tällä hetkellä DeAngelo on hinta–laatu-suhteeltaan jopa koko NHL:n arvokkain pelaaja ja käyttämässä toista mahdollisuuttaan erinomaisesti hyväkseen.

Source Link is.fi