Banner Before Header

Kommentti: Roman Rotenbergin nimitys ökyseuran päävalmentajaksi on täysi vitsi

Tämä on mahdollista vain Venäjällä. Entinen NHL-pelaaja Andrei Nikolishin tiivisti olennaisimman näkemyksen Roman Rotenbergin päävalmentajanimityksestä.

Rotenberg, 40, nimitti itsensä KHL:n jättiseuran Pietarin SKA:n päävalmentajaksi vailla varteenotettavaa valmentajakokemusta. Nimitys on täydellinen farssi.

Lue lisää: No nyt! Roman Rotenberg on SKA:n uusi päävalmentaja

KHL on maailman toiseksi kovatasoisin jääkiekkosarja, mutta operatiivisella puolella sarja näyttää pahimmillaan amatöörien ruplasirkukselta. Rotenbergin päävalmentajapesti raskauttaa entisestään idän ihmeliigan uskottavuutta ja rapauttaa valmentajuuden arvostusta.

Ei tällaisia oligarkkeja, jotka kylpevät kaikkivoipaisuudessaan, pitäisi päästää ikinä ammattilaissarjassa vaihtopenkin taakse valmentamaan.

– Roman kasvoi valmentajaperheessä, joten hänen pitäisi pystyä menestymään, Romanin isä Boris Rotenberg linjasi nimityksen jälkeen.

Selvä. Veli-Putin on kuulemma kova pistelinko. Siitä kenties SKA:lle uusi ylivoiman pyörittäjä kevään kiihkeisiin vääntöihin.

Venäläissivusto Championatin mukaan Rotenberg sai valmentajatutkinnon Siperian fyysisen kulttuurin ja urheilun yliopistosta Omskista vuonna 2019. Mahtaa olla kovan luokan opisto, kun pari vuotta myöhemmin samalla diplomilla voi ottaa pokkana haltuun Pietarin SKA:n kaltaisen suurseuran.

Rotenberg vaikuttaa todelliselta moniosaajalta.

Vaikutusvaltainen liikemies on aiemmin kuulunut muun muassa Jokerien omistajaportaaseen ja nyt hän työskentelee myös Pietarin SKA:n varapresidenttinä. Vankkaa kokemusta on myös Venäjän maajoukkueen GM:n tontilta.

Perinteisesti hommat toimivat, kun omistajat omistavat, managerit manageroivat, valmentajat valmentavat ja pelaajat pelaavat, mutta Pietarissa on keksitty pyörä uudelleen.

Mistä näitä kiekkoneroja tulee?

Mietitään hetki asetelmaa Jokerien näkövinkkelistä. Nyt on siis niin, että Jokerit pelaa ”päävihollisen” päävalmentajan omistamassa hallissa jääkiekkoa. Tämä on mahdollista vain KHL:ssä.

Tilanteen ristiriitaisuutta ei tarvitse alleviivata erikseen. Jos Jokerit ja SKA kohtaavat taas keväällä pudotuspeleissä, en malta odottaa, millaisilla toimenpiteillä KHL:n oligarkkikoneisto tarvittaessa avittaa SKA:n seuraavalle kierrokselle.

Jokereilla on ihan riittävästi kokemusta KHL:n pudotuspelimaailman ”tarunhohtoisuudesta”. Rotenbergin SKA-nimitys ei ainakaan vähennä outojen sattumusten todennäköisyyttä.

Source Link is.fi