Kommentti: Selviytyjissä nähtiin ehkä kaikkien aikojen joukkokiusaustapaus – Eikö teitä hävetä?

Onko reilua, että yksilöskaboihin jo yltäneet Selviytyjät Suomi -kilpailijat liittoutuvat edelleen keskenään ja ovat tiputtamassa yksimielisesti pois yhtä kilpailijaa?

Ehkä ei, mutta kuulunee pelin henkeen.

Onko reilua, että yhden pelaajan peliä yritetään koko joukon osalta sabotoida niin, että tämä ei saa pelattua omaa peliään ja voittaa mahdollista koskemattomuutta?

Ei, eikä tuollainen kuulu mitenkään reilun pelin henkeen.

Sunnuntaina nähty Selviytyjät Suomi -jakson sabotointisuunnitelma muusikko Paul Elias Uotilaa kohtaan oli häkellyttävän julma.

Keskenään liittoutuneet Viki Eerikkilä, Shirly Karvinen, Eveliina Tistelgren, Sanna Pikkarainen ja Heikki Sorsa olivat sopineet etukäteen, että Paul ei saa voittaa koskemattomuutta, ja tämänkertainen koskemattomuuskisa myös mahdollisti rumalla tavalla sen, että Paulin kisa pystyttiin sabotoimaan täysin.

Tässä kohtaa voi toki ihmetellä jo tuotannon osuutta asiaan, kun moinen ”kiusaaminen” sallitaan. Mutta silti eniten tässä ihmetyttää muiden ki(u)saajien – paitsi Paulin ainoan liittolaisen Eija Kantolan – ylimielinen asenne Paulia kohtaan.

Viki Eerikkilän (vas.) pudottua kisasta jäljellä ovat vielä Eija Kantola, Sanna Pikkarainen, Shirly Karvinen, Heikki Sorsa, Eveliina Tistelgren ja Paul Elias Uotila.

Paul ei ole tehnyt kellekään saarella pahaa eikä ole puhunut muista mitään sellaista, mikä oikeuttaisi muiden ilkeän käytöksen.

Paul on yksinkertaisesti vain ylivoimainen kisaaja – ja kaiken lisäksi kaikille mukava, joten hänet halutaan pois hinnalla millä hyvänsä.

On suorastaan ikävää katsoa kotisohvalla, kun selvää altavastaajaa, valmiiksi heikossa asemassa olevaa ja jo kerran kisasta ulos savustettua, kaikille kivaa ihmistä koulukiusataan. Sellaiset fiilikset eilisestä kisasta nimittäin jäivät.

Paul otti tilanteen käsittämättömän hyvin eikä lähtenyt haukkumaan muita, vaikka oli täysin romuna. Se kertoo jo ihmisestä kaiken.

Monilla muilla tämän vuoden kisaajilla sen sijaan iskee kostonhimo heti, jos kuulee pudotuskeskusteluissa edes nimensä mainittavan.

Paul keräsi tilanteessa itsensä, pelasi pelin tämän jälkeen todella hienosti ja sai savustettua ulos yhden koskemattomuuskisan pääpromoottoreista, Viki Eerikkilän. Ihailtavaa sitkeyttä kerrassaan.

Viki oli savustamassa Paulia hyvin näkyvästi ja itsevarmasti pois, kunnes tippuikin kisasta itse.

Surullista seurattavaa oli sen sijaan se, että muiden kisaajien puolella ei näkynyt minkäänlaista katumusta siinä, mitä Paulille oli tehty. Ihmettelen suuresti, miten ketään ei edes hävettänyt oma käytöksensä.

Tulevassa jaksossa nähdään tilanteelle jatkoa. Muun muassa Shirly syyttää Paulia siitä, että Paul pelaa epäreilusti, koska käyttää heimoneuvostossa kolikoita pelastaakseen itsensä.

Mitä muutakaan Paul voisi tehdä, kun häntä ollaan jatkuvasti äänestämässä pois?

Paul on siis se, joka käyttäytyy epäreilusti? Näinkö todella?

Ensi jaksossa tilanteet kuumenevat koko porukassa niin, että syypäitä alkaa löytyä kaikkialta muualta kuin peilistä. Kuinka klassista: kun oma asema alkaa olla uhattuna, on aika alkaa syyllistää muita.