Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_4989a17449e70c2e95cf18d372a72605, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kommentti: SM-liigan kliimaksi vetää vertoja NHL:lle – yksi tilasto ei lupaa TPS:lle hyvää – Uutisalue

Kommentti: SM-liigan kliimaksi vetää vertoja NHL:lle – yksi tilasto ei lupaa TPS:lle hyvää

Puheet Turun kovasta kiekkobuumista eivät ole liioiteltuja. Kiihkeä lauantai-ilta todisti vastaansanomattomasti, että Turku elää tällä hetkellä poikkeuksellisessa TPS-huumassa.

Ennen lauantain toista finaalia ihmiset tunnustivat ylpeästi mustavalkoisia värejä turuilla ja toreilla useita tunteja ennen ottelua. Kuuluisia kansitakkeja ei kaupungilla näkynyt, mutta laitetaan se lämpöisen kevätpäivän piikkiin.

Pari tuntia ennen kakkosfinaalia TPS:n liput liehuivat autojen ikkunoista matkalla Artukaisiin. Turkuhallin ulkopuolella pelipaitojen perusteella Eronen ja S. Koivu kantoivat suurieleisesti pahvista Kanada-maljaa palloringissä lämpöä ottaneiden Tapparan pelaajien ohitse.

Menestysnälkä Turussa on valtava. TPS:n kannattajat janoavat paluuta kultakantaan 12 vuoden tauon jälkeen.

Viime keväänä finaalihuuma Turussa kärsi isosti, kun tiukkojen koronarajoitusten takia katsojat eivät päässeet lehtereille. Nyt turkulaiset ottavat vahingon takaisin korkojen kera.

Valtakunnan kuumin ja hikisin lauantaisauna sijaitsi Artukaisissa. Meininki loppuunmyydyssä Turkuhallissa oli mieletön. Alusta dramaattiseen loppuun asti.

Olen päässyt työni puolesta seuraamaan Stanley Cupin finaalisarjoja neljästi ja todistamaan useita sykähdyttäviä kevätnäytelmiä NHL:ssä, ja on pakko sanoa: Turun lauantaisauna veti tunnelmansa puolesta vertoja mille tahansa näkemälleni Stanley Cupin finaaliottelulle.

Chapeau, Turku! Ja chapeau TPS:n kannattajat sekä paikan päälle matkanneet Tapparan kannattajat!

Turkuhallissa oli tunnelmaa!

Turkulaisten kannalta ikävä puoli on se, että finaalihuuma voi päättyä jo ensi tiistaina, kun Turkuhallissa pelataan neljäs finaaliottelu.

Tappara on ottanut finaalisarjassa väkevän otteen kahdella kiinnityksellään. Molemmat finaaliottelut ovat olleet umpitiukkoja maalin pelejä, mutta ratkaisevilla pelin paketointihetkillä Tappara on ollut parempi. Lauantaina myös monin verroin onnekkaampi.

Toisen finaalin ratkaisu oli turkulaisittain karmein mahdollinen. TPS hallitsi ottelua varsinaisella peliajalla pitkiä jaksoja ja haki tappoiskua, mutta jatkoerän alussa yksi pomppu käänsi voiton Tapparalle. Se saattoi olla kohtalokas pomppu koko ottelusarjan kannalta.

Tappara johtaa finaalisarjaa voitoin 2–0.

Lauantain trilleri oli huomattavasti fyysisempi kuin avausfinaali. Kotiyleisönsä edessä TPS pelasi kuin riivattu ja otti väkevän otteen vahvalla kiekkokontrollilla ja kovalla taklauspelillä, mutta Tappara on näyttänyt tänä keväänä moneen kertaan, että sille käy kaikki.

Mitä peli vaatii, Tappara suorittaa sen mukaisesti. Neljän sylinterin voimin.

Tapparan joukkueesta löytyy taitoa, kokemusta, fyysisyyttä, kamppailuvoimaa ja tarvittavaa kylmäpäisyyttä ratkaisuhetkillä – ja graniittinen pelitavallinen selkänoja, joka kestää vaikeatkin jaksot.

Ahnas ja energinen TPS on päässyt kahden ottelun aikana 5–5-pelissä riittävästi laatupaikoille ja saanut vahvaa painetta Tapparan päätyyn, mutta ykkössektorin toiminnassa ja tylyydessä Tappara on ollut kokonaisuutena ripauksen edellä. Erikoistilanteista puhumattakaan.

TPS:lla on nyt vuori kiivettävänään. TPS:n olisi voitettava viidestä seuraavasta ottelusta neljä. Todennäköisyydet eivät ole tämän puolella mestarillisesti jauhavaa Tapparaa vastaan.

Loppuun tilastoknoppi: lokakuun 8. päivän jälkeen Tapparan pisin ”tappioputki” on kaksi ottelua. Viimeksi tämä työtapaturma tapahtui marras-joulukuun vaihteessa.

Source Link is.fi