KooKoo nappasi liigahistoriansa isoimman pistepotin Helsingissä ja nousi sarjakärkeen – Ville Peltonen: ”Vähän tulee halvalla maaleja”

Kouvolalainen KooKoo ylsi ensimmäistä kertaa kolmen pisteen voittoon Helsingissä jääkiekon SM-liigassa, kun se löi maanantaina HIFK:n 5–2.

Vieraiden maalivahti Oskari Setänen pysäytti kiekon kolmesti läpiajossa ja kirjasi kaikkiaan 36 torjuntaa – isäntien Michael Garteig työllistyi vastapäädyssä yhteensä vain 13 torjunnalla.

– Vähän tulee halvalla maaleja meille. Hyökätään hyvin, se on ihan ok. Mutta ei tässä sarjassa voita noin pehmeällä puolustamisella, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kertoi.

Alku heijasteli, että HIFK vie ja vieraita viedään. Kotijoukkue siirtyi johtoon jo reilun minuutin jälkeen Alexander Broadhurstin maalilla, mutta pian karussa olikin KooKoo. Kouvolalaisilta avauserässä onnistuivat Kimi Koivisto ja Radek Koblizek.

Leijonissa EHT-kotiturnauksessa pelannut Jere Innala vastasi 2–2-tasoituksesta vielä ensimmäisessä erässä, mutta KooKoon puolustajan Peetro Seppälän läpiajomaali 2–3:een toisen erän alussa käänsi taiston vieraille.

Seuraavaksi viimeistelylukemansa kuluvalla kaudella jo 12 maaliin nosti hyökkääjä Heikki Liedes, joka debytoi Leijonissa viime viikolla onnistuen maalinteossa Suomi-paidassakin. Liedeksen lisäksi kolmannessa erässä KooKoolta onnistui vielä Ville Meskanen.

– Alku oltiin helisemässä, Osku (Setänen) piti meitä pystyssä. Ja oltiin aika tehokkaita maalipaikoissa, Ruotsi-ottelun jälkeen sunnuntaina Helsinkiin jäänyt Liedes listasi.

Voitolla KooKoo kipusi sarjataulukossa kärkeen, mutta se on pelannut kolme ottelua enemmän kuin kolmen pisteen päässä olevat Ilves ja Kärpät.

KooKoo on voittanut kymmenestä viime ottelustaan seitsemän. HIFK kukisti KooKoon vieraissa ennen maajoukkuetaukoa. HIFK jatkaa sarjataulukossa sijalla viisi.