Banner Before Header

Korkein oikeus: Stockmannin ei tarvitse maksaa 1,5 miljoonan velkaa Pirkanmaan Osuuskaupalle heti

Stockmannin velka katsottiin oikeudessa saneerausvelaksi.

Pirkanmaan Osuuskauppa ja Stockmann riitelivät pitkään tavaratalon alakerrassa olevan ruokakaupan tiloista. Arkistokuva. Kuva: Marko Melto / Yle

Korkein oikeus on antanut päätöksen Stockmannin ja Pirkanmaan Osuuskaupan välisessä riidassa. Stockmannin 1,5 miljoonan euron velka Osuuskaupalle katsottiin saneerausvelaksi.

Stockmann kertoi asiasta tiedotteessa torstaina.

Stockmann ja Pirkanmaan Osuuskauppa ovat riidelleet nyt kaikissa oikeusasteissa Tampereen tavaratalossa sijaitsevan kellarikerroksen liikehuoneiston vuokrasuhteen päättymisestä.

Välimiesoikeus määräsi viime vuonna Stockmannin korvaamaan vahingonkorvauksena 1,5 miljoonaa euroa. Oikeudessa on riidelty siitä, onko tämä Stockmannin saneerauksessa huomioitavaa saneerausvelkaa vai ei.

Korkeimman oikeuden ratkaisu tarkoittaa sitä, että velkaa ei tarvitse maksaa heti, vaan Stockmannin saneerausohjelman aikataulun mukaisesti.

Kiistan aiheena Stockmann Herkun tilat

Riita koski Stockmann Herkku -ruokakaupan tiloja, joissa Pirkanmaan Osuuskauppa aloitti toiminnan vuonna 2017 S-ryhmän Food Market Herkku -nimellä. Osuuskaupan kanssa solmittiin pitkä alivuokrasopimus vuoteen 2029 saakka.

Syksyllä 2020 Stockmann irtisanoi päävuokrasopimuksensa Tampereella ja solmi uuden sopimuksen. Nyt tiloissa on K-Supermarket.

Source Link yle.fi