Banner Before Header

Korona-ajan kondomit herättävät ihmetystä olympiakylässä – paketit on varustettu painavalla suosituksella

Pekingin olympialaisissa jaetaan noin 150 000 kondomia siitä huolimatta, että meneillään on maailmanlaajuinen koronaviruspandemia ja Kansainvälisen olympiakomitean pelikirjassa kehotetaan olemaan kättelemättä ja pitämään riittävää etäisyyttä muihin.

Tosin jaossa olevan kondomipaketin alareunaan on kirjoitettu: ”On suositeltavaa käyttää näitä olympialaisten jälkeen”.

Kondomit toimivat siis ennemmin matkamuistoina, vaikka olympiakylässä onkin jo ideoitu uutta käyttöä turvaseksivälineelle.

– Ehkä kiinalaiset ajattelevat, että meidän pitäisi käyttää niitä käsiimme, päähän tai johonkin muuhun, Jamaikan alppihiihtäjä Benjamin Alexander pohtii Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Alexander on Jamaikan ensimmäinen alppihiihtäjä olympialaisissa. Ennen viisi vuotta sitten alkanutta alppihiihtouraansa hän on toiminut muun muassa mallina ja tehnyt dj-keikkoja.

Pian saavuttuaan olympiakylään Alexander huomasi, että kondomeja oli vapaasti saatavilla olympiakaupungin päärakennuksessa.

Ne ovat aivan pääsisäänkäynnillä, kyltin vieressä, joka kertoo turvaseksistä ja kaikesta muusta.

Benjamin Alexander (oik.) kantoi avajaisissa Jamaikan lippua yhdessä kelkkailija Jazmine Fenlator-Victorianin kanssa.

Myös norjalainen alppihiihtäjä Lucas Braathen yllätettiin lehdistötilaisuudessa kysymällä siitä, mitä mieltä hän on aiheesta.

– Ei minulla ole siihen sanottavaa, annan tämän ekspertin vasemmalta vastata, Braathen totesi ja siirsi vastausvuoron Atle Lie McGrathille.

– Voimme keskustella tästä takahuoneessa, niin ehkä löydämme hyvän ratkaisun, McGrath naureskeli.

Freeski-laskijat Sandra Eie ja Johanne Killi eivät ole saaneet kondomeja olympiakylässä, mutta pitävät aika erikoisena niiden jakamista.

– Jestas. Jos jonain vuonna et aio tehdä sitä, niin se on tänä vuonna, Eie totesi NRK:lle.

– Se ei ole ensimmäinen asia, jota ajattelen tänne tullessani, Killi sanoo.

Perinteet kunniaan vaikka sitten pandemian aikanakin: olympialaisissa on jälleen tarjolla kondomeita, vaikka niitä ei suositellakaan käytettävän kisojen aikana.

Norjalaisvalmentaja Herman Orheim puolestaan kertoo, että valmentajat ovat saaneet kondomipaketteja ja hänellä on suunnitelmia viedä ne kisamuistoina kotiin.

– Ajattelin ripustaa ne takan reunalle, kun pääsen kotiin, Orheim kertoo.

Kansainvälinen olympiakomitea on jakanut kondomeja siitä lähtien, kun hiv aiheutti huolta 1980-luvulla.

Peking-komitea kertoi NRK:lle sähköpostitse, että kondomeja jaetaan ”kaikkien asianosaisten terveyden suojelemiseksi ja sukupuolitautien ehkäisemiseksi. Ja koska se on käytäntö, jota on noudatettu aiemmissa olympialaisissa.”

Source Link is.fi