Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d69590d16ce14d5cf6baa9851b7bb3ea, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Koronapassi tehokkaaseen käyttöön Pohjois-Pohjan­­maalla – rokotekattavuus vielä reilusti alle 80 prosentin – Uutisalue

Koronapassi tehokkaaseen käyttöön Pohjois-Pohjan­­maalla – rokotekattavuus vielä reilusti alle 80 prosentin

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto valmistelee yleisötilaisuuksien kokoontumisrajoituksia Pohjois-Pohjanmaalle. Tilaisuuksien järjestäjät voivat vapautua tilaisuuksien osallistujamäärän rajoituksista vaatimalla asiakkailta koronapassia.

Alhaisen rokotekattavuuden ja terveydenhuollon kuormituksen vuoksi Pohjois-Pohjanmaa luokitellaan koronaepidemian leviämisalueeksi. Alueellinen koordinaatioryhmä katsoo, että alueelle on välttämätöntä asettaa rajoituksia epidemian hillitsemiseksi.

Leviämisalueita koskevat rajoitukset ravintoloiden aukioloaikoihin ja paikkamääriin astuvat alueella voimaan keskiviikkona 17. marraskuuta valtioneuvoston päätöksen mukaisesti.

Rajoitukset koskevat vain sellaisia ravintoloita, jotka eivät ota käyttöön koronapassia.

Ravintolat, jotka edellyttävät asiakkailtaan koronapassia, eli todistusta täydestä koronarokotesarjasta, sairastetusta koronataudista tai tuoreesta negatiivisesta koronatestistä, voivat toimia normaalisti korona-ajan tavanomaisia hygieniaohjeita noudattaen.

Alueellinen koordinaatioryhmä esittää Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle, että se rajoittaisi sisätiloissa järjestettävien tilaisuuksien osallistujamääriä sellaisissa tilanteissa, joissa riski koronatartunnalle on korkea.

Mikäli aluehallintovirasto päättää tapahtumia koskevista rajoituksista, on tapahtumajärjestäjillä mahdollisuus vapautua rajoituksista edellyttämällä asiakkailtaan koronapassia.

– Vaikka epidemiatilanne kehittyy huolestuttavaan suuntaan, näemme koronapassin käyttöönoton alueella myönteisenä asiana. Sen avulla epidemian kannalta välttämättömiä rajoituksia pystytään kohdentamaan vaikuttavasti, ja samalla pystymme pitämään yhteiskuntaa auki, sanoo Pohjois-Pohjanmaan koordinaatioryhmän puheenjohtaja Terhi Nevala.

Koronarokotukset etenevät Pohjois-Pohjanmaalla edelleen hitaasti ja rokotekattavuus on muuta maata alhaisemmalla tasolla.

Tällä hetkellä yli 12-vuotiaista pohjoispohjalaisista 76,5 prosenttia on saanut kaksi rokoteannosta. Samaan aikaan koronapotilaiden määrä alueen sairaaloissa kasvaa. Myös testaaminen ja tartuntojen jäljitys kuormittavat terveydenhuoltoa.

– Koronatartuntoja todetaan alueella pääasiassa rokottamattomassa väestössä. Myös sairaalahoitoa vaatineista potilaista suurin osa on ollut rokottamattomia, Nevala sanoo.

Source Link is.fi