Banner Before Header

Koronatoimia railakkaassa raportissaan arvostelleet Nordean strategit jättivät pankin

Koronatoimia marraskuussa julkistamassaan raportissa arvostelleet Nordean valuuttastrategit jättävät pankin, Nordea kertoo.

Nordean mukaan raportin kirjoittajille tarjottiin mahdollisuutta jatkaa pankin palveluksessa, mutta he päättivät jättää yhtiön. Asiasta kertoi ensimmäisenä uutistoimisto Bloomberg, Suomessa Helsingin Sanomat.

Bloombergin mukaan pankki kieltäytyi kommentoimasta, millaisilla ehdoilla ja missä tehtävissä raportin kirjoittaneelle kaksikolle tarjottiin mahdollisuutta jatkaa pankissa.

Nordean päävaluuttastrategi Martin Enlund ja päästrategi Andreas Steno Larsen haukkuivat marraskuussa värikkäin sanakääntein lyttyyn koronatoimet Euroopassa.

Nordea ilmoitti pian raportin julkistamisen jälkeen, että tekstissä esitetyt näkemykset eivät edusta pankin virallista kantaa ja että kyseinen teksti on poistettu pankin verkkosivuilta. Pankki korosti noudattavansa viranomaisten koronasuosituksia myös rokotuksissa.

Yle uutisoi erikoisesta raportista ja Nordean reaktioista marraskuun 24. päivä. Voit lukea jutun alta:

Nordea veti rokotekriittisen markkina-analyysin pois sivuiltaan – viestintäjohtaja: ”Olemme aloittaneet sisäisen selvityksen sen sisällöstä”

Source Link yle.fi