Banner Before Header

Kotimainen autojen vertaisvuokrauspalvelu Blox Car päätyi konkurssiin, toiminta loppuu heti

Autonvuokrauspalvelu Blox Carin toiminta päättyy konkurssin vuoksi, kertoo yhtiö tiedotteessa. Palvelussa on voinut vuokrata omaa autoaan muille, esimerkiksi lähialueen asukkaille.

Konkurssin vuoksi yhtiön palvelut sulkeutuvat välittömästi. Konkurssipesä ei jatka yhtiön liiketoimintaa.

Konkurssihakemuksen on laittanut Verohallinto. Tiedotteen mukaan Blox Carin palvelun omistava Shareit Bloxcar Oy, on asetettu 1.6.2022 konkurssiin. Samalla emoyhtiö Shareit.global Oy menettää toimintaedellytykset jatkaa liiketoimintaa.

Perustaja ja toimitusjohtaja Paul Nyberg kiittelee tiedotteessa palvelun käyttäjien, piensijoittajien ja autojen omistajien olleen mukana luomassa uutta resurssitehokkaampaa ja puhtaampaa tulevaisuutta.

Nyberg kertoi, ettei voi muutoin enää kommentoida konkurssipesän asioita.

Yle ei heti tavoittanut konkurssipesän edustajaa kommentoimaan, onko asiakkaiden rahoja jäänyt yritykseen. Autojen vuokrauksesta on yleensä maksettu etukäteen.

Marraskuussa 2020 yhtiöstä kommentoitiin Ylelle palvelun kysynnän olevan kovassa kasvussa. Vuokrattavien autojen käyttäjinä oli tuolloin varsinkin nuoria, joilla ei ole omaa autoa, tai esimerkiksi perheitä, joilla on silloin tällöin tarvetta kakkosautolle.

Bloxcarissa oli tuolloin vuokralla noin 500 autoa. Eniten vuokraustoimintaa oli pääkaupunkiseudulla.

Autojen vertaisvuokrauksen markkinoilla Suomessa jatkaa edelleen useassa maassa toimiva tanskalainen Gomore.

Yle kertoi maaliskuussa 2021 Gomoren aloittaneen Suomessa autojen avaimettoman vuokrauksen, jolloin vuokraajan ja auton omistajan ei tarvitse erikseen sopia avainten luovutusta ja palautusta.

Lue myös:

Pyörän ja junan yhdistelmä sai Marika Räihän luopumaan autosta – jo yli 20 kaupungissa voi hyödyntää kaupunkipyöriä julkisen liikenteen lisänä

Näin kolme suomalaista karsi hiilijalanjälkensä: ”Koen saavani paljon enemmän kuin mistä luovun”, sanoo Taru Liimatainen

Source Link yle.fi