Banner Before Header

Krista Pärmäkoskelle ja Kerttu Niskaselle raju pettymys parisprintissä! Voiton vei yllättäjäjoukkue

Naisten parisprintti näytti Suomen osalta hyvältä melkein loppumetreille asti. Lopulta Suomelle tuli kuitenkin karvas neljäs sija.

Kerttu Niskanen ja Krista Pärmäkoski olivat siis finaalin neljänsiä. Yllätysvoiton otti Saksa, Ruotsi oli toinen ja Venäjän olympiakomitean joukkue kolmas. Suomi hävisi voittajajoukkueelle 3,9 sekuntia.

Finaali alkoi Kerttu Niskasen komennossa ja Suomi tuli ykkösenä ensimmäiseen vaihtoon.

Dramaattinen hetki nähtiin, kun Norjan mitalimahdollisuudet kuihtuivat kasaan Tiril Udnes Wengin katkenneen sauvan myötä.

Niskanen repi epätoivoisesti eroa muihin ennen viimeistä vaihtoa, mutta Saksa pääsi ykkösenä ja 0, 6 sekuntia edellä ankkuriosuudelle. Pärmäkoski otti ykköspaikan ja piti siitä kiinni vielä kilometri ennen maalia, mutta hyvin tiiviissä rykelmässä tultiin maalia kohti ja Pärmäkoski jäi kärkikolmikosta.

Saksa tuli maaliin ensimmäisenä, Ruotsi kiri hopealle ja Venäjä kolmanneksi.

Suomalaisten osalta finaaliin pääsy ei tehnyt tiukkaa, vaikka alkuerät käynnistyivät aamutuimaan pienen hämmennyksen kera.

Vielä aamulla olympialaisten virallisilla verkkosivuilla luki, että kustakin parisprintin karsintaerässä pääsee kaksi parasta jatkoon ja yhteensä kuusi aikojen perusteella.

Tieto vaihtui kuitenkin hieman ennen kilpailua, niin että jatkoon pääsikin neljä joukkuetta per erä ja yhteensä vain kaksi aikojen perusteella.

Toisessa karsintaerässä hiihtäneet Kerttu Niskanen ja Pärmäkoski tekivät alkuerissä helpon ja rennon oloisen suorituksen.

Source Link is.fi