Banner Before Header

Krista Pärmäkosken mies pelasti Johanna Matintalon pinteestä – ”Onhan se outoa, kun vieraat naiset juoksevat hotellihuoneeseen”

Maastohiihtäjä Lauri Vuorisen finaalitaktiikka onnistui täydellisesti Suomen cupin sprintissä Taivalkoskella. Hän ei lähtenyt pitämään vauhtia lauantaina perinteisellä kisatun kilpailun finaalissa, mutta taivutti Joni Mäen lopulta 0,7 sekunnin erolla.

–  Tiesin, että tulee kova kamppailu. Pelkäsin, laittaako Joni hanan tiskiin ensimmäisessä nousussa. Ei tapahtunut tällä kertaa, Vuorinen sanoi Yleisradion televisiolähetyksessä.

Vuorinen iski loppusuoralla ja päihitti kautensa avanneen MM-hopeamitalisti Mäen.

–  Luotin finaalissa loppukiriin, että siinä voisin voittaa. Ajattelin, että seuraan vain Jonia. Minulla ei ollut saumaa yrittää karkuun. Jos keulapaikka ei tule vahingossa niin seuraan Jonia loppukiriin asti.

Lauri Lepistö oli kolmas ja hävisi voittajalle 1,92 sekuntia.

Vuorinen oli etevin myös kaksi viikkoa sitten Vuokatissa, mutta ei lastaa liian suuria odotuksia maailmancupin perjantaina avaavaan Rukan sprinttiin.

–  Huomattavasti parempaa menoa kuin Vuokatissa. Ei suuria odotuksia Rukalle, mutta odotan, että siellä kulkee hyvin.

Vuorisen puoliso Johanna Matintalo jäi toiseksi naisten sprintissä, kun Krista Pärmäkoski piti tahtia karsinnoista alkaen ja oli finaalissa vahvempi 0,76 sekunnin erolla. Matintalo tarvitsi kisakuntoon päästäkseen apua voittajan aviomieheltä Tommi Pärmäkoskelta, joka on fysiikkavalmentaja.

–  Alkuviikosta liukastuin ja loukkasin takareittä. Eilen oli vielä pieniä tuntemuksia, mutta saimme teipattua jalan tähän päivään. Kristan miehelle kiitokset, Matintalo sanoi

–  Päivän voittaja oli päivän voittaja, mutta hänen miehensä oli minun hyvän päivän iso tekijä.

Ikaalisten Urheilijoiden Pärmäkoski heittäytyi maalissa vitsikkääksi.

–  Onhan se outoa, kun vieraat naiset juoksevat hotellihuoneeseen ennen aamukahdeksaa, mutta totta kai autoimme Johannaa, Pärmäkoski painotti.

Katri Lylynperä oli kolmas. Kaksi viikkoa sitten Vuokatin sprintin voittanut Jasmi Joensuu taipui neljänneksi.

Normaalimatkoihin satsaava Pärmäkoski aprikoi osallistumistaan Rukan sprinttiin.

–  On se ollut mielessä, että avaan maailmancupin sprintissä, jos hyvin menee täällä.

Sunnuntaina Taivalkoskella hiihdetään naisten 10 ja miesten 15 kilometrin perinteisen kilpailut.

Source Link is.fi