Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_324cf8ba6947bf019debcd638395bd64, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Krista Tervo odottaa jo kesän arvokisoja – vihjailee todellisesta huipputuloksesta – Uutisalue

Krista Tervo odottaa jo kesän arvokisoja – vihjailee todellisesta huipputuloksesta

Moukarinheiton SE-nainen Krista Tervo kiepautti moukarin 72,73 metriin Espoon gp-kisojen loppuhetkillä keskiviikkona. Tervo ylitti ainoana heittäjänä 70 metrin rajan ja otti ylivoimaisen voiton.

Tervo jäi vajaat kaksi metriä maaliskuussa heittämästään Suomen ennätyksestä 74,40, mutta hän iloitsi ennen kaikkea tasonsa vakiintumisesta.

– Tuntuu, että voisin kaiken onnistuessa pystyä 75 metriin, mutta tavoitteeni on juuri nostaa taso riittävän korkealle, Tervo kertoi.

Tervo ylitti Espoossa 70 metriä kolmella heitollaan ja voittotulos on kolmanneksi paras hänen urallaan.

– Lähdin hakemaan rentoa hyvää tekemistä. Olen pyrkinyt optimoimaan sitä, että saisin heiton vakiintumaan ja heitto on menossa hyvää vauhtia siihen suuntaan, Tervo jatkoi.

– Heitossa oli nyt rentoutta. Oli luottoa omaan tekemiseen, enkä yrittänyt liikaa kuin viimeisellä yrityksellä.

Tervo odottaa malttamattomana kauden tärkeimpiä kilpailuita. Ensi viikolla hän heittää Paavo Nurmen kisoissa tasokkaassa seurassa.

– Turussa on kova vastus. Juuri sellaisia kilpailuita tarvitaan, Tervo totesi.

– Ja kovasti jo odottelen myös loppukesän arvokisoja.

Naisten seiväshypyssä suomalaishyppääjät vertyivät joukolla hyviin hyppyihin. Elina Lampela voitti kilpailun tuloksella 450, ja jalkamurtuman jäljiltä kilpakentille palannut Wilma Murto sijoittui toiseksi samalla tuloksella.

Lampelan mainio kilpailu päättyi ikävästi loukkaantumiseen.

Wilma Murto palasi väkevästi kilparadoille.

Saga Andersson oli seipäässä kolmas tuoretta ennätystään 445 sivuavalla tuloksella.

Naisten 100 metrin aitajuoksu oli suunniteltu juoksumatkojen kohokohdaksi, mutta SE-nainen Annimari Korte keskeytti kilpailun.

– Jalka petti alta, Korte kertoi, muttei osannut sanoa syytä yllättävälle ongelmalleen.

Lue lisää: Annimari Korte linkutti itkuisena radalta Espoossa – kertoi lohduttomana jatkostaan

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson ylsi Espoossa perussuorituksella minimitavoitteeseensa. Richardsson lähti 5  000 metrillä rikkomaan ennätystään ja se onnistui.

Richardsson sijoittui vitosella toiseksi ajalla 15.36,96 ja kohensi kuudella sekunnin sadasosalla lähes kolme vuotta vanhaa ennätystään.

–  Entinen ennätys oli silloiseen kuntoon nappijuoksu, mutta tämä oli peruspäivän perussuoritus, Richardsson kertoi.

–  Pystyn varmasti parempaan, jos pääsen EM-kisoihin.

Camilla Richardsson on lupaavassa kunnossa.

Leppävaaran urheilupuiston heittopaikka teki keihäänheittäjille tepposet. Heittäjien piikkarit luistivat murenevalla pinnoitteella, ja kilpailun voittoon riitti Toni Kuuselan 76,36 metrin kiskaisu.

–  Ei ole kunnosta kiinni, mutta ei osunut. Ei ollut oikein tuntumaa heittoon, eikä heitossa ole vielä jytinää, Kuusela tunnusti.

Lue lisää: Keihäskarju Toni Kuusela jäi ”lasten tasolle” – paukautti perään kutkuttavan arvion kyvyistään

Petteri Piirosen toinen valmennettava Toni Keränen tavoitteli kilpailussa ensimmäistä yli 80 metrin tulostaan, mutta jäi toiseksi tuloksella 75,21.

Keränen näytti puhelimestaan kuvaa heittopaikasta, jonka pinnoitteeseen piikkarit olivat raapineet pitkiä uria.

–  Rata oli pehmeä, enkä osannut heittää siinä ollenkaan, kun tuki luisti heitoissa kymmenen senttiä, Keränen harmitteli.

–  Pidemmälle olisi silti pitänyt heittää.

Source Link is.fi