Banner Before Header

Kuluttaja: Käteinen ei enää käy kuudessa Clas Ohlsonin myymälässä

Tavarataloketju Clas Ohlson ei ota enää vastaan käteismaksuja osassa myymälöistään tästä päivästä lähtien, Kuluttaja-lehti kertoo.

Clas Ohlsonin mukaan käteisestä luopuminen on kokeilu. Suomesta mukana ovat Porvoon, Kotkan, Hämeenlinnan, Turun Skanssin sekä Helsingin Redin ja Kaaren myymälät. Kotkan myymälässä käteisestä luopumista on testattu jo viime vuoden huhtikuusta alkaen, Kuluttaja kertoo.

Kauppaketju perustelee kokeiluaan sillä, että suuri osa asiakkaista maksaa ostoksensa kortilla ja käteisen käyttö on vähentynyt.

Kuluttaja-lehti muistuttaa Euroopan keskuspankin (EKP) linjauksesta, jonka mukaan käteinen on laillinen maksuväline eikä maksun saaja ei voi kieltäytyä käteismaksusta, jollei asiakkaan kanssa ole etukäteen sovittu muusta maksutavasta.

Suomessa laki ei kuitenkaan pakota myyjää aina hyväksymään käteismaksua. Kuluttaja-asiamiehen mukaan maksukorttia voidaan useimmiten pitää riittävänä vaihtoehtona käteismaksulle.

Toisaalta Suomen Pankki on linjannut, että käteinen tulisi hyväksyä maksutapana kansalaisen kannalta merkittävissä palveluissa.

Source Link is.fi