Kun Helena Hallanoro, 53, käveli hotellin aulaan Diili-ohjelman kuvauksiin, hän tajusi heti erään asian – lopputuloksena syntyi tv-kohu

Sisustusarkkitehti ja tilasuunnittelupäällikkö Helena Hallanoro otti keväällä 2021 osaa Nelosen Diili-tv-ohjelmaan. Tosi-tv-kisassa kilpailtiin kehitysjohtajan työpaikasta Jaajo Linnonmaan yrityksissä.

Helena oli yksi kauden suorapuheisimmista ja mieleenpainuvimmista persoonista, jonka tv-esiintymistä ruodittiin runsaasti sosiaalisessa mediassa.

Soitimme Helenalle ja kysyimme, mitä hänelle kuuluu nyt. Kannattiko tv-kisaan osallistuminen?

– Päätin lähteä Diiliin mukaan, koska olen sellainen, että haluan kokea paljon asioita. Olen tähän ikään mennessä huomannut, että pidän vaihtelusta. Minua myös houkuteltiin sinne headhunterin toimesta, mikä tavallaan imarteli minua, Helena aloittaa.

–  En tiennyt silloin Diilistä mitään, vaikka olen asunut viisi vuotta Yhdysvalloissa. En ollut koskaan katsonut sitä ohjelmaa.

Ensimmäisenä kuvauspäivänä ohjelman osallistujat tapasivat tuotantoyhtiön edustajat Clarion-hotellin aulassa Helsingissä. Epäilyttävä tunne valtasi Helenan, kun hän katseli muita osallistujia.

– Laskin heti, että okei, yksi plus yksi. Mun narratiivi tulee olemaan tietynlainen.

– Olin ainut hieman iäkkäämpi nainen, joka on tehnyt uraa ulkomaille. Ajattelin, että viimeistään leikkauspöydällä minusta hiotaan pyöreydet pois, Helena sanoo suorasukaiseen tyyliinsä.

En tiennyt silloin Diilistä mitään, vaikka olen asunut viisi vuotta Yhdysvalloissa. En ollut koskaan katsonut sitä ohjelmaa.

Hän päätti lähteä viihdeohjelman tekemiseen mukaan täydestä sydämestään.

– Tajusin jo ekassa jaksossa, kun katsoin kaikkia niitä nuoria kanssakilpailijoita, että tulen pysymään tässä kisassa, jos teen kunnolla viihdettä.

Helena ilmoittautui heti ensimmäisessä jaksossa halukkaaksi tiiminvetäjäksi ensimmäiseen joukkuekisaan. Kun jakso esitettiin tv:ssä, katsojat kritisoivat Helenan johtamistyylin olleen liian dominoiva ja suorasanainen. Helena syytti tv-ruudussa 24-vuotiasta Tarua ”projektinjohtajan näkökulmasta haastavaksi ihmiseksi”.

Sä oot hirveän haastava johdettava, Helena täräytti Tarulle päin naamaa.

Jaajo Linnonmaa joutuu puuttumaan Helenan, 53, jäätävään johtamistapaan – tylyttää armotta toista Diili-kilpailijaa

Helena kertoo olleensa ylpeä siitä, että Nelonen valitsi hänet mukaan ohjelmaan. Tv-työskentely on aina kiehtonut häntä, ja nyt hän sai tilaisuuden päästä itse mukaan tekemiseen.

– Olihan se rankkaa, koska meitä kuvattiin aamuseitsemästä keskiyöhön. Tavallaan tarkoitus taisi olla, että meidät uuvutettiin, jotta tunnereaktioita tulisi esiin, Helena pohtii.

– Reality perustuu siihen, että tehdään onnistunut casting. Siellä on kaksi tai kolme henkilöä, joiden ympärille rakennetaan se tarina.

Tajusin jo ekassa jaksossa, kun katsoin kaikkia niitä nuoria kanssakilpailijoita, että tulen pysymään tässä kisassa, jos teen kunnolla viihdettä.

Helenalla on oma ajatuksensa siitä, millaisten henkilöiden varaan tuo tarina sitten helposti rakennetaan. Hän pamauttaa, että jotkut osallistujat ”jäätyvät helposti” kameran edessä.

– Ne ovat niitä puolilämpimiä tyyppejä. Monet pohtivat jälkikäteen, että jos menisi uudestaan mukaan Diiliin, niin tekisi jotain toisin. Niinhän se ei mene! Ihmiset ovat sellaisia kuin he ovat, eikä se muutu. Jotkut jäätyvät helpommin kuin toiset.

Miksi Diili-kilpailijoiden huono käytös sai monet ajattelemaan, että naiset ovat työelämässä juuri tuollaisia? Asiantuntijalta jaksosta suorat sanat

Kun ohjelma tuli tv:stä ulos, Helenaa hämmästytti se, miten voimakkaasti ihmiset reagoivat siihen. Hän itse ajattelee, että ohjelman tekijät huomasivat leikkausvaiheessa, että hän on sanonut kameran edessä paljon asioita, joista saa leikattua mielenkiintoista materiaalia lopulliseen, tv:ssä esitettävään jaksoon.

– Totta kai se on niin, että olen minä sanonut kaikki ne asiat, mitä tv:ssä näkyy. Oli siellä toki muutakin, mutta sitä ei näytetty. Se ei kuitenkaan harmittanut minua lainkaan. Tuotantoyhtiö teki vain omaa työtään. Se on kova bisnes ja ymmärrän sen kyllä.

Sarjassa ei esimerkiksi tuotu esiin, miten läheinen ystävyys kisan voittajan Sointu Borgin ja Helenan välille rakentui.

– Soitimme toisillemme lähes joka aamu ja kävimme läpi tuntojamme.

Totta kai se on niin, että olen minä sanonut kaikki ne asiat, mitä tv:ssä näkyy.

Omaan yksityiselämään Diili ei ole Helenalla vaikuttanut puoleen eikä toiseen. Hänen perheenjäsenensä ja ystävänsä tukivat häntä alusta asti. Esimerkiksi oma aikuinen poika ei edes katsonut sarjaa.

Urakehitykseen tv-julkisuus ei myöskään vaikuttanut ainakaan negatiivisella tavalla. Helena tekee edelleen töitä kansainvälisen yrityksen alaisuudessa esimiestehtävissä.

Vapaa-ajalla Helena harrastaa runsaasti urheilua ja nauttii elämästään Helsingin kantakaupungissa, jossa hän asuu.

Hän ei sulje pois mahdollisuutta, että hänet nähtäisiin joskus uudestaankin televisiossa.

–Tv-työ kiinnostaa minua edelleen ihan älyttömästi. Tykkään olla esillä ja se viehättää minua.

IS ja Nelonen kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Source Link is.fi