Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_d569e198b7b6bbcbeb7dda001a706ed1, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuningas Charles ilmestyi hurraavan yleisön eteen – lausui koskettavat sanat äidistään – Uutisalue

Kuningas Charles ilmestyi hurraavan yleisön eteen – lausui koskettavat sanat äidistään

Kuningas Charles osoitti kunnioitusta äidilleen, edesmenneelle kuningatar Elisabetille vierailullaan Skotlannissa. Charles edusti ensimmäistä kertaa yhdessä puolisonsa kuningatar Camillan kanssa Elisabetin kuoleman jälkeen.

Hän puhui kauniisti sekä edesmenneestä äidistään että tilaisuudesta. Dunfermlinelle myönnettiin virallisesti kaupungin status osana kuningattaren platinajuhlavuotta.

Charles sanoi puheessaan ilahtuneensa kuullessaan, että Dunfermlinesta tulisi kaupunki. Hän sanoi toivovansa, että ihmiset tuntisivat todellista ylpeyttä uuden luvun alkamisesta.

– Tiedän, että se ilahduttaisi rakkaan äitini sydäntä, kuten se ilahduttaa omaani, Charles lausui edustustilaisuudessa Dunfermlinessa Daily Mailin mukaan.

Charles käytti edustustilaisuudessa sinivihreää tartaanikilttiä.

Kuningaspari toivotettiin tervetulleeksi koululaisten ja paikallisen piippubändin toimesta. Tilaisuudessa Charles ja Camilla tervehtivät paikallista väkeä jutellen ja kättelemällä.

Kuningas tervehti paikallista yleisöä.

Paikalla oli tuhansia innokkaita, jotka odottivat näkevänsä Charlesin ja Camillan. Tuore kuningas toivotettiin tervetulleeksi hurrauksin ja taputuksin.

Koululaiset toivottivat Charlesin tervetulleeksi Britannian lippuja heiluttamalla.

Yksi kuninkaan tapaamista odottaneista oli 91-vuotias Catherine Gillian-Adams, joka oli innoissaan myös kotipaikkakuntansa muuttumisesta kaupungiksi.

Britannian hallitsijapari edusti Skotlannissa 3. lokakuuta.

Kuningatar Elisabet II siunattiin 19. syyskuuta haudan lepoon loppuun saakka palvelleena, yli 70 vuotta vaikuttaneena kansansa hallitsijana. 96-vuotiaana menehtynyt Elisabet ehti työskennellä peräti 15 pääministerin aikana.

Kuningattaren hautaustilaisuus oli valtava spektaakkeli, jollaista Lontoossa ei ole koskaan nähty. Käytännöllisesti katsoen melkein kaikki maailman johtajat kunnioittivat tilaisuutta läsnäolollaan, Venäjää lukuunottamatta.

Historia suorastaan leijui ilmassa. Edelliset valtiolliset hautajaiset järjestettiin Winston Churchillille 1965. Elisabetin puolison, prinssi Philipin hautajaiset pidettiin puolitoista vuotta sitten keskellä koronaa varsin vaatimattomissa merkeissä. Kuninkaalliset hautajaiset järjestettiin viimeksi Elisabetin isälle Yrjö VI:lle 1952.

Source Link is.fi