Banner Before Header

Kuningatar Elisabetin juhlat huipentuvat sunnuntaina – suora lähetys noin kello 12 alkaen

KUNINGATAR Elisabetin 70-vuotisen hallitsijakauden kunniaksi järjestettävät juhlallisuudet jatkuvat Britanniassa läpi viikonlopun.

Sunnuntaina 5. kesäkuuta ohjelmassa on muun muassa koko päivän kestävä suuri juhlapäivälounas (Big Lunch), joka kannustaa ihmisiä kokoontumaan hauskanpidon ja ystävyyden hengessä. Hovin sivuilla vinkataan, että juhlalounas voi olla suuri tai pieni, katujuhlat tai piknik, grillausta puutarhassa tai teetä ja kakkua.

Ilta-Sanomat näyttää kuningattaren kunniaksi järjestettäviä juhlallisuuksia suorana lähetyksenä kello 12.00–21.00 välillä. Kellonajat tarkentuvat myöhemmin.

Suora lähetys aukeaa tämän artikkelin alussa olevaan videoikkunaan.

Lauantaina 4. kesäkuuta yleisö pääsi osallistumaan suuriin platinajuhliin Buckinghamin palatsin edustalla. Juhlan huipensi livekonsertti, jossa lavalla nähtiin maailman ykköstähtiä. 2,5-tuntinen jättishow esitettiin myös televisiossa.

Koko viikonlopun ajan tavallisesti yleisöltä suljetut Balmoralin linna ja Sandringhamin kartano ovat avoinna ja vieraat voivat vilkaista kuningattaren käyttämiin asuintiloihin.

Sunnuntain ohjelma:

Klo 16.30–19: Lontoon keskustassa järjestetään valtava juhlakulkue, johon osallistuu noin 10 000 ihmistä. Kulkue sisältää muun muassa katutaidetta, musiikkia sekä sirkusesityksiä. Kulkueen on tarkoitus muistella kuningattaren 70-vuotisen valtakauden kohokohtia.

Lontoon The Mall -kadun ja Buckinghamin palatsin ohi kulkeva juhlakulkue huipentuu Ed Sheeranin konserttiin.

Source Link is.fi