Banner Before Header

Kuningatar Elisabetin terveydentila esti jälleen osallistumisen edustustilaisuuteen – Britanniassa ollaan huolissaan

Kuningatar Elisabetin piti ottaa sunnuntaina 14. marraskuuta osaa kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksiin. Buckinghamin palatsi kuitenkin tiedotti sunnuntaiaamuna, että Elisabet jättää juhlallisuudet väliin loukattuaan selkänsä, uutistoimistot kertovat.

Lue lisää: Kuningatar Elisabet lensi helikopterilla suosikkipaikkaansa – monarkin terveydentila on nostanut ilmaan kysymysmerkkejä

Kaatuneiden muistopäivän tilaisuuden piti olla ensimmäinen kerta, kun Elisabetin oli määrä esiintyä julkisuudessa sen jälkeen, kun lääkäri hiljattain määräsi hänet vuodelepoon. Sittemmin kuningatar on edustanut muun muassa Glasgow’n ilmastokokouksessa, joskin etäyhteyden välityksellä.

– Kuningatar on venäyttänyt selkänsä ja sen seurauksena päättänyt tänä aamuna, ettei hän tule osallistumaan kaatuneiden muistopäivän juhlallisuuksiin. Hänen majasteettinsa on pettynyt, ettei hän pääse osallistumaan, Buckinghamin palatsi toteaa tiedotteessaan.

Elisabetin terveydentilasta on liikkunut erilaisia spekulaatioita.

Median tietojen mukaan kuningattaren poisjäänti ei liity hänen taannoiseen kuukauden mittaiseen sairaslomaansa. Kuningattaren puolesta tilaisuuteen saapuu prinssi Charles. Elisabetin uskotaan palaavan normaalien velvollisuuksiensa pariin jo ensi viikolla.

95-vuotiaan monarkin terveydentila on huolettanut Britanniassa viime viikkoina. Elisabet vietti 20. lokakuuta yhden yön sairaalassa. Lääkäri määräsi häntä lepäämään vähintään kaksi viikkoa sekä välttämään virallisia työtehtäviä.

Source Link is.fi