Banner Before Header

KuPSille raju takaisku – HJK:n mestaruus enää yhden askeleen päässä

Sade vihmoi pitkin iltaa raskaasti Kuopiossa. Syksyn harmaa ankeus näyttää tarttuneen myös Kuopion Palloseuraan, joka on pudonnut Veikkausliigan piikkipaikalta epätoivoiseen tilanteeseen. Mestaruus on karkaamassa käsistä.

Syksyllä erinomaisesti pelannut Haka piti KuPSin nollilla Kuopiossa ja otti plakkariinsa tärkeän pisteen. Samalla KuPSille isku oli raju: HJK on yhä neljä pistettä karussa, kun vain kaksi kierrosta on pelaamatta.

Hakalle piste oli arvokkaampi kuin mestaruuskantaan takaisin janoavalle KuPSille.

– Kova matsi. Oli vaikea peli. KuPS on laadukas joukkue ja oli kiva pitää ne poissa meidän muodon sisältä ja hyökätä vastaan. Otetaan piste täältä, Hakan konkari Niklas Friberg kertasi Ruudun haastattelussa.

Avausjakso oli tasainen, parhaat paikat loi kotijoukkue. Brasilialainen huippuvahvistus Gabriel Bispo oli pariinkin kertaan lähellä pistää pallo maaliin, mutta Bispon yritykset kuvastivat KuPSin ottelua ja oikeastaan liki koko syyskautta: tehot jäivät puuttumaan.

– Totta kai olen pettynyt. Pelasimme hyvin, loimme paljon paikkoja. Pakko sanoa, että Haka puolusti tosi hyvin, Taneli Hämäläinen harmitteli hukattuja tilaisuuksia.

– Joskus menee ja joskus ei. Sellaista se on välillä.

KuPS toi toisella jaksolla kentälle vielä lisää maalintekovoimaa, kun Tim Väyrynen ja Filip Valencic vaihdettiin kentälle.

Haka mitteli toisella jaksolla tasaisemmin ja pääsi hyvin peliin mukaan. KuPS painoi päälle hanakasti jakson mittaan, mutta huippupaikat jäivät vähiin.

Koskilaiset olivat ryöstää pisteet aivan viime minuuteilla. Seitsemän maalia tällä kaudella tehnyt Stavros Zarokostas sai maalitykki Lee Erwiniltä mainion läpisyötön. Kreikkalaisen laukaus lähti lupaavasti kohti maalin takanurkkaa, mutta Johannes Kreidl venyi komeaan torjuntaan.

Lisäajan alussa Hakan Aatu Hakala sai venyä huipputorjuntaan. Janis Ikaunieks tarjoili Väyryselle ohjauspaikan maalin edessä, mutta Hakala oli vahvempi.

Loppukauden sapluuna on selvä: HJK ja KuPS kohtaavat kauden päätösottelussa, mutta HJK voi varmistaa mestaruuden jo viikonloppuna voittamalla vuorostaan Hakan. KuPSin on samalla pakko lyödä Inter.

– Ei auta muu kuin antaa kaikkemme kahdessa viimeisessä pelissä ja katsotaan mihin se riittää, Hämäläinen pyöritteli.

Haka nousi tasapisteisiin Hongan kanssa kolmannelle sijalle. Honka kohtaa Interin torstaina.

Kolmannella sijalla on suuri merkitys tällä kaudella, sillä se takaa suoran paikan europeleihin Konferenssiliigan karsintoihin.

Source Link is.fi