Banner Before Header

Kuukausiennuste julki: Tällainen on alkukesän sää

Euroopan keskipitkien sääennusteiden keskuksen ECMWF:n kesäkuun alussa julkaisema kuukausiennuste antaa vihiä kesän ensimmäisten viikkojen säästä.

Kuukausiennusteessa arvioidaan säätä 6. kesäkuuta ja 3. heinäkuuta välisellä ajanjaksolla.

Foreca kertoo sivuillaan, että ennusteen mukaan tulevien neljän viikon keskilämpötilat vaihtelevat keskiarvoisesta asteen verran keskiarvoista lämpimämpään.

– “Kylmä möykky” väistyy vihdoin Suomen yltä syrjään ja häviää, Forecan Meteorologilta-blogissa kuvaillaan.

Ensi maanantaina 6. kesäkuuta alkava viikko on ennusteen mukaan korkeapainevoittoinen ja vähäsateinen. Ilmatieteen laitos kertoo, että sademäärät ovat suuressa osassa maata tavanomaista pienempiä.

Ennustejakson toisella viikolla Lapissa on tavanomaista lämpimämpää, mutta muutoin ennusteessa ei ole selvää poikkeamaa suuntaan tai toiseen.

Forecan mukaan 13. kesäkuuta alkavalla viikolla keskilämpötila on ajankohdan keskiarvon tasolla tai jopa hieman sitä lämpimämpi.

Ilmatieteen laitos kirjoittaa, että 20. kesäkuuta käynnistyvällä juhannusviikolla maan etelä- ja keskiosassa on tavanomaista sateisempaa.

– Juhannusviikolla sää on meillä keskilämpötilaltaan keskiarvoinen ja ainakin osassa maata sateinen, Foreca kertoo.

Juhannusta seuraavalla ennustejakson neljännellä viikolla säätyypissä ei kuukausiennusteen perusteella näyttäisi tapahtuvan isoja muutoksia juhannusviikkoon verrattuna.

Source Link is.fi