Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_84d8a8a688b99569f2881a544a5b7d76, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kuusamon Suurpeto­keskuksen tarhan­hoitaja pitää eläintarha­luvan peruuttamista kohtuuttomana – Uutisalue

Kuusamon Suurpeto­keskuksen tarhan­hoitaja pitää eläintarha­luvan peruuttamista kohtuuttomana

Kuusamon Suurpetokeskuksessa ei olla tyytyväisiä Pohjois-Suomen aluehallintoviraston maanantaiseen päätökseen peruuttaa keskuksen eläintarhalupa. Tarhanhoitaja Pasi Jäntti kommentoi avin päätöstä Ilta-Sanomille maanantaina alkuillasta. Hän pitää päätöstä kohtuuttomana. Suurpetokeskuksessa avin päätös aiotaan käydä huolella läpi.

– Ainakin vastineen aiomme antaa.

– Ei Juuso-karhua ja muita lopeteta näin kevein perustein.

Jäntti sanoo, että Suurpetokeskuksessa on kesän aikana korjattu vikoja, joita sen toiminnassa havaittiin. Hänen mukaansa tarhan turvallisuutta on parannettu ja eläimille on muun muassa rakennettu virikkeitä.

– Kiipeilytasoja ja kaiken maailman puurakennelmia, Jäntti sanoo.

Myös avi totesi kesäkuussa tarkastuskäynnillään, että tarhan olot ovat parantuneet.

Lue lisää: Avi peruutti Kuusamon suurpeto­keskuksen eläintarha­luvan – eläimet tulee joko siirtää toisiin eläin­tarhoihin tai lopettaa

Tarkastuskäynnin jälkeen Pohjois-Suomen avi antoi Suurpetokeskukselle elokuun loppuun asti korjata epäkohdat tarhassa. Tuolloin avi edellytti, että erityisesti eläinten hampaat pitää tarkastuttaa asiantuntevalla eläinlääkärillä. Jäntin mielestä keskuksessa on tehty avin edellyttämät toimenpiteet ”niiltä osin kuin meillä oli mahdollisuuksia”. Hänen mukaansa esimerkiksi eläinten hampaisiin erikoistuneita eläinlääkäreitä ei ole helppo löytää.

Avi perusteli luvan peruuttamista sillä, että ”Kuusamon Suurpetokeskus Oy ei ole annetuista ohjeista, määräyksistä ja määräajoista huolimatta edelleenkään kaikilta osin korjannut toimintaansa eläinsuojelulainsäädännön vaatimusten eikä lupaehtojen mukaiseksi”.

Heinäkuussa Pohjois-Suomen avi määräsi yhden Suurpetokeskuksen karhuista lopetettavaksi, koska sen hampaat olivat huonossa kunnossa ja karhu liikkui huonosti. Karhun huono kunto havaittiin avin ennalta ilmoittamattomassa tarkastuksessa kesäkuun lopussa.

Lue lisää: Poliisi: Kuusamon suurpetokeskuksen tutkintakokonaisuus on poikkeuksellinen ja laaja

Huolta aiheuttaa myös eläinten kohtalo. Tällä hetkellä ei ole varmasti tiedossa, mitä tarhan eläimille tapahtuu. Avin maanantaisen päätöksen mukaan eläimet pitää siirtää toisiin eläintarhoihin tai lopettaa. Määräaika siirrolle tai lopettamiselle on 31. lokakuuta.

Maanantaina Korkeasaaren, Ähtärin ja Ranuan eläintarhat kertoivat yhteisessä tiedotteessa, että niissä ei ole tilaa Suurpetokeskuksen eläimille.

Pahimmillaan Juuso-karhua ja muita keskuksen eläimiä odottaa lopettaminen. Jäntti sanoo, että eläinten lopettamista ei ole keskuksessa pohdittu.

Source Link is.fi