Banner Before Header

Kuva: Anni Vuohijoki kertoi somepäivityksessä painonmittauksestaan – ”Olin äärettömän hämilläni”

Painonnostaja Anni Vuohijoki, 34, julkaisi Instagramissa päivityksen, jossa kertoi painostaan. Vaa’assa näkyi hänen mukaansa 70,2 kiloa.

– Olen painanut yli 70 kiloa viimeksi 2015, jolloin näytin juuri siltä, miltä BMI sanoi. Nyt olo ei ole tuntunut mitenkään muhkealta, joten olin äärettömän hämilläni, Vuohijoki kirjoitti päivityksessään.

– Samalla se rakkaus omaa kehoa kohtaan muuttui epäuskoksi. Nousevan kehonpainon sietää silloin, kun mukana kasvaa voima. Nyt olen vielä heikkokin (suhteessa minuun), jolloin muuttuva kehonkuva on vaikea hyväksyä.

Vuohijoki kertoi, että on syönyt isoilla harjoitusjaksoillaan liian vähän.

– Kriittisesti ajatellen kcal ovat olleet 2500 hujakoilla. Usein lähempänä 2000kcal. Varsinkin naisilla niukka energian saanti on yhteydessä rasitusvammoihin. Kun olympiakarsinnat kestivät pitkään ja painoa tuli tarkkailla, oli helpompi vaan vähentää syömistä. Siihen rinnalle rankaisukulttuuri ohisyönneistä, niin soppa oli valmis⁣, Vuohijoki kertoi.

Hän sanoi tietävänsä tilanteensa olevan ”alkushokki”, joka tulee ravinnon ja treenin lisäyksestä. Hänen mukaansa painonnousussa kyse on enemmän nesteestä kuin rasvasta.

Vuohijoki kertoi kuitenkin päivityksessään olevansa varsin tyytyväinen.

– Olen vihdoin sisäistänyt niitä ongelmia, jotka ovat olleet nähtävillä, mutta en ole asian eteen tehnyt yhtään mitään. Olen valmis tekemään asioita sen eteen, että kasvan ja kehityn urheilijana. Syy siihen on se, että se tuntuu oikealta valinnalta. Minun ratkaisultani.

Hän arvioi, ettei painotilanne ole pysyvä. Hän ei aio muuttaa painoluokkaansa painonnostossa.

– Mutta ehkä on aika kaivaa nyt ne koon suuremmat vaatteet kaapista ja uskoa siihen, että tulosta syntyy kyllä, kun antaa kehon rauhassa palautua kaikesta kurimuksesta, jota se on viime vuosina kantanut.

Source Link is.fi