Banner Before Header

Kuva ei herkille: Marcus, 21, luuli saaneensa vain pienen tärskyn – pian paljastui hirvittävä loukkaantuminen

Norjan jalkapallon neljännellä sarjatasolla nähtiin lauantaina erikoinen ja pelottava tilanne. IL Broddin pelaaja Marcus Laursen luuli kärsineensä ottelun aikana pienen reisivamman. Mutta pian Laursenia oltiinkin kiidättämässä äkkipäätä sairaalaan.

Laursen luuli kärsineensä pienen revähdyksen reidessään. Hän ei pystynyt pelaamaan ottelua loppuun, mutta osallistui kuitenkin normaalisti joukkueen voittojuhliin 2–1-tulokseen päättyneen ottelun jälkeen.

Illan mittaan kivut 21-vuotiaan jalassa kuitenkin pahenivat jatkuvasti. Laursen päätti suunnata kotiin.

– Kipu alkoi olla aivan järjetöntä. Ja jalka vain turposi ja turposi, Laursen kertoi VG-lehdelle.

Laursen yritti mennä yhden aikaan aamulla yöpuulle, mutta kipu ei sallinut nukahtamista. Kun nuorukainen katsoi oikeaa reittään, se oli turvonnut yli kaksinkertaisesti suuremmaksi kuin hänen vasen reitensä.

Laursen soitti äidilleen, joka vei poikansa ensi tilassa ensihoitoon. Siellä päätettiin, että pelaaja pitää lähettää heti Stavangerin yliopistolliseen sairaalaan. Laursen leikattiin aamuviideltä.

Reidestä oli poistettava paljon verta turvotuksen laskemiseksi. Se vaati valtavan avohaavan leikkaamista suoraan Laursenin reiden sivuun.

VG:n haastattelema ortopedi, Norjan jalkapallomaajoukkueen entinen lääkäri Lars Engebregtsen kertoi lehdelle, että todennäköisesti Laursenin vammaan johtanut taklaus oli aiheuttanut paljon sisäistä verenvuotoa. Sen seurauksena verenkierto alemmas jalkaan oli huonoa. Painetta oli helpotettava poistamalla verenkertymä.

Broddin päävalmentaja Ali Kilinc oli täysin hämillään kun hän kuuli varhain aamulla pelaajansa kammottavasta tilanteesta.

– En ymmärtänyt yhtään mitään. Viimeksi kun näin hänet, hän liikkui ympäriinsä ja ontui vähän. En koskaan ajatellut, että se olisi mitään noin vakavaa, Kilinc kertoi lehdelle.

Laursen ei pelaa Broddin paidassa enää loppukaudella. Joukkue taistelee noususta kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle.

– Tärkeintä on, että hän hoitaa itsensä kuntoon. Meidän on yritettävä voittaa viimeiset pelimme hänelle.

Laursenin mukaan lääkärin viesti hänelle oli, että voi viedä parikin viikkoa kunnes hän pystyy kävelemään normaalisti.

– Olen saanut erilaisia viestejä siitä, miten vakava tilanne oli tai mitä olisi voinut käydä, jos jalkaa ei olisi leikattu. Yksi hoitaja sanoi, että jalka olisi ehkä pitänyt amputoida, jos en olisi mennyt sairaalaan.

Source Link is.fi