Banner Before Header

Kuva NHL-vahti Mikko Koskisen mailasta herätti epäilykset: ex-veskarilta suora tuomio: ”Laiton kahdella tavalla”

Edmonton Oilersissa torjuvan Mikko Koskisen maila nostettiin tikunnokkaan sosiaalisessa mediassa.

Tarkkasilmäinen Twitter-käyttäjä liitti twiittinsä kuvan Koskisen mailasta ja kysyi entiseltä NHL-maalivahdilta Mike McKennalta, eikö Koskisen mailan tupen teipin pitäisi olla sääntöjen mukaan valkoinen.

– Oikein. Koskisen maila on itse asiassa laiton kahdella tavalla. Tuppi ei ole vähintään puolta tuumaa paksu. Toisekseen se on sininen…tupen pitää olla valkoinen, 35 NHL-ottelua urallaan torjunut McKenna vastasi.

NHL:n sääntökirjan mukaan maalivahdin mailan tupessa täytyy olla valkoinen teippi tai muu liigan hyväksymä suojaava materiaali. Mailan päässä olevan tupen tulisi myös olla vähintään puoli tuumaa (1,27cm) paksu.

Sääntöjen vastaisella mailalla ei saa pelata, ja se täytyy vaihtaa. Jäähyä varusterikkeestä ei kuitenkaan tuomita.

33-vuotias Koskinen on ollut viime päivinä ankaran kritiikin kohteena.

Lue lisää: Suomalainen NHL-maalivahti lytättiin Kanadassa – jopa oma valmentaja kritisoi rajusti: ”Sanotaan asia, miten se on”

Vahvasti kauden avannut Oilers on ajautunut neljän ottelun tappioputkeen ja pudonnut Tyynenmeren divisioonassa neljänneksi.

Parimetrinen suomalaisjärkäle on pysäyttänyt kiekkoja 90 prosentin varmuudella. Koskisen 4,5 miljoonaa dollaria Oilersin palkkakatosta syövä sopimus umpeutuu tämän kauden jälkeen.

Source Link is.fi