Kuvat paljastavat tuhon – tämä Saksan rajusta juna­turmasta tiedetään nyt

Ainakin neljä ihmistä kuoli ja 30 loukkaantui perjantaina junaonnettomuudessa Etelä-Saksassa Baijerin osavaltiossa, kun kolme junavaunua suistui raiteilta ja vieri alas pengertä. Kyseessä oli lähijuna, jonka kyydissä oli myös lukuisia koululaisia.

Onnettomuus tapahtui suositun Garmisch-Partenkirchen hiihtokeskuksen pohjoispuolella puoliltapäivin paikallista aikaa perjantaina – pian sen jälkeen, kun juna oli lähtenyt Garmisch-Partenkirchenistä Münchenia kohti.

Lue lisää: Vakava juna­onnettomuus Saksassa – neljä kuollut, 30 loukkaantui

Kansainvälisessä mediassa on kerrottu lauantain aikana lisätietoa onnettomuudesta.

BBC kertoo viranomaisten vahvistaneen, että loukkaantuneiden joukossa on useita lapsia.

The Guardianin mukaan kolme kaksikerroksista vaunua päätyi onnettomuudessa kyljelleen raiteiden viereen.

Paikalle lähetettiin kuusi helikopteria auttamaan pelastustöissä. Pelastustyöntekijöiden oli kiivettävä tikkailla alas junan ikkunoista päästäkseen pelastamaan eloonjääneitä, jotka olivat loukussa ympäri kääntyneissä vaunuissa.

Saksalaislehti Bildin mukaan pelastustyö on ollut haastavaa, ja ensimmäiset kaksi yritystä nostaa vaunuja epäonnistuivat. Bild ja Tagesspiegel kertovat lauantaina, että pelastus- ja raivaustyöt ovat jatkuneet yöllä ja lauantaina, ja joitain ihmisiä on tiettävästi yhä kateissa.

Toistaiseksi ei ole tiedossa, mikä onnettomuuden aiheutti. Onnettomuus tapahtui junan kääntyessä leveään mutkaan.

Tutkijat selvittävät onnettomuuden syytä.

Baijerin liikenneministeri Christian Bernreiter on BBC:n mukaan kertonut alueelliselle yleisradioyhtiö BR:lle, että onnettomuus saattoi johtua teknisestä viasta.

– Tässä ei ollut mukana muita osapuolia, joten on oletettava, että jokin tekninen syy – joko ajoneuvossa tai kiskolla – oli syy, hän kommentoi.

Yhdysvaltalainen sotilas läheisestä lentotukikohdasta ajoi ohi, kun juna suistui raiteilta. BBC:n mukaan hän kuvaili paikallisille tiedotusvälineille, että onnettomuus oli ”yksinkertaisesti kauhea.”

– Yhtäkkiä juna kaatui, sotilas sanoi.

BBC:n mukaan alueellinen juna oli onnettomuushetkellä hyvin täynnä, sillä vain muutama päivä aiemmin Saksa oli lanseerannut uuden alennetun junalipun.

Reuters kertoo, että alueellisten junien matkustajamäärät ovat kasvaneet kesäkuun ensimmäisestä päivästä lähtien, jolloin edullinen lippu tuli voimaan Saksassa.

Source Link is.fi