Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_59d38ef1d871fb30f0e2061c4625b61e, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kylie Jenner julkaisi videon Astroworld-festareilta ja sai ihmiset suunniltaan – kommentoi nyt tragediaa somessa – Uutisalue

Kylie Jenner julkaisi videon Astroworld-festareilta ja sai ihmiset suunniltaan – kommentoi nyt tragediaa somessa

Realitytähti ja yrittäjä Kylie Jenner osallistui perjantaina räppärikumppaninsa Travis Scottin järjestämälle Astroworld-musiikkifestivaalille, jossa kahdeksan ihmistä kuoli ja sadat loukkaantuivat.

Perjantai-iltana Jenner julkaisi tapahtumasta videon, jossa hän kuvasi yleisön keskellä kulkevaa ambulanssia. Videon takia Jenner on joutunut valtaisan someraivon kohteeksi.

Poliisin mukaan ainakin osan tiedetään menehtyneen jouduttuaan väkijoukon tallomaksi. Uhrien on raportoitu kärsineen sydän- ja muista sairauskohtauksista.

Sosiaalisessa mediassa ollaan pöyristyneitä, että Jenner on julkaissut materiaalia tapahtumasta, jossa ihmisiä menehtyi ja lukuisat traumatisoituivat.

Sunnuntaina Jenner kommentoi asiaa ja perusteli, ettei hän vielä videon julkaisun aikaan tiennyt tilanteesta.

– Travis ja minä olemme surun murtamia ja järkyttyneitä. Rukoukseni menevät kaikille heille, jotka menettivät läheisensä, loukkaantuivat tai joita tapahtuma kosketti, ja te kaikki olette ajatuksissani, Jenner kirjoitti Instagramin Stories-osiossa julkaistussa tekstissä.

– Haluan tehdä selväksi, että emme tienneet kuolemista ennen kuin uutiset tulivat julki konsertin jälkeen, enkä olisi missään nimessä kuvannut tai julkaissut videota, jos olisin tiennyt, eikä Travis olisi jatkanut esiintymistä, hän jatkoi.

Kirjoituksensa päätteeksi Jenner lähetti syvimmät osanottonsa kuolleiden omaisille.

People-lehden mukaan raskaana oleva Jenner osallistui festareille siskonsa Kendall Jennerin kanssa, ja mukana oli myös Jennerin 3-vuotias Stormi-tytär. He viettivät suurimman osan ajasta festivaalin takahuoneessa.

– Kylie ja Kendall olivat yleisössä, mutta he eivät loukkaantuneet, lähde kertoi People-lehdelle.

Kylie Jenner ja Travis Scott erosivat vuonna 2019. He kuitenkin palasivat yhteen ja odottavat nyt toista lastaan.

Myös Travis Scott on kommentoinut tragediaa ja pahoitellut tapahtumaa Twitterissä.

– Olen täysin järkyttynyt siitä, mitä eilen illalla tapahtui. Rukoukseni menevät Astroworld-festivaalin tapahtumista kärsineille perheille ja muille, joihin asia vaikutti.

Hän kertoi, että Houstonin poliisivoimilla on hänen täysi tukensa asian tutkinnassa.

– Olen valmis työskentelemään yhdessä Houstonin yhteisön kanssa ja auttamaan ja tukemaan tarpeessa olevia perheitä. Kiitos Houstonin poliisilaitokselle, palolaitokselle ja NRG Parkille heidän nopeasta toiminnastaan ja tuestaan, Scott kirjoitti.

Lue lisää: Tämä Houstonin festivaali­tragediasta tiedetään – 10-vuotias kriittisessä tilassa, Travis Scott antoi ensimmäiset kommenttinsa

Astroworld-festivaalista on käynnistetty rikostutkinta. Tapahtumia selvittää joukko tukijoita sekä henki- että huumausainerikosyksiköstä.

Uutistoimisto Reutersin mukaan tutkinnan laukaisijana olivat toistaiseksi vahvistamattomat raportit, joiden mukaan joku yleisössä huumasi katsojia piikkipistoksin. Yksi ilmoittajista on järjestyksenvalvoja, joka kertoi tunteneensa pistoksen niskassaan yrittäessään tarttua johonkuhun yleisöstä ja vajosi pian tajuttomaksi.

Reutersin mukaan vielä lauantaina ei ollut selvillä, uskovatko viranomaiset huumaamisen vaikuttaneen väkijoukossa puhjenneeseen kaaokseen, mutta Finner totesi tapauksen tulevan selvitetyksi perinpohjaisesti.

Lue lisää: Poliisi aloitti rikos­tutkinnan Houstonin festivaali­tragediasta – illan tapahtumista leviää nyt kylmäävä teoria

Loppuunmyyty ulkoilmafestivaali järjestettiin NRG Parkissa Texasin osavaltion suurimmassa kaupungissa Houstonissa. Vieraita oli noin 50 000. Festivaalin pääjärjestäjä ja -esiintyjä, räppäri Travis Scott ja lavalle yllätyksenä saapunut Drake esiintyivät päälavalla perjantaina, kun kaaos alkoi.