Banner Before Header

Kymmenet tuhannet britit kerääntyivät kuningatar Elisabetin juhlien suurkonserttiin

Kymmenet elleivät sadat tuhannet britit kerääntyivät lauantai-iltana kaduille eri puolella Lontoota valmistautuessaan kohta alkavaan ulkoilmakonserttiin.

Party at the Palace -konsertti eli Juhlat palatsissa järjestetään osana kuningatar Elisabet II:n vallassaolon 70-vuotisjuhlallisuuksia. Konsertissa esiintyy nimekkäitä tähtiä, muiden muassa Alicia Keyes, Diana Ross, Rod Stewart, Elton John, Euroviisuissa toiseksi tullut Sam Ryder sekä The Queen solistinaan Adam Lambert.

Myös prinssit Charles sekä William aikoivat puhua konsertissa, ja kuninkaallisessa aitiossa nähdään myös muita perheen jäseniä. Sen sijaan kuningatar itse ei osallistu konserttiin.

Kuningattarelta jäi lauantaina välistä myös Epsom Derby -laukkakisa, joka on takavuosina ollut lähellä hänen sydäntään. Kuningattaren omistamat hevoset ovat osallistuneet kisaan monina vuosina. Tänä vuonna kuningattaren aitiossa edusti hänen tyttärensä, prinsessa Anne.

Kuningattaren tyttärentytär Zara Tindall sanoi BBC:n mukaan, että kuningatar katseli kisaa televisiosta sohvalla, kotonaan Windsorin linnassa ”oloasuun pukeutuneena”.

Jo varhain lauantaina tuhannet ihmiset alkoivat kokoontua The Mall -kadulle Buckinghamin palatsin edustalle. Tunnelma Lontoossa oli käsinkosketeltavan riemukas.

Lauantaina vietettiin myös prinssi Harryn ja Meghanin Lilibet-tyttären yksivuotissyntymäpäivää. Tätä juhlaa vietettiin kuitenkin yksityisesti, vaikkakin kuningashuone onnitteli pienokaista sosiaalisen median tileillään.

Harry ja Meghan eivät osallistu lauantain konserttiin, vaikkakin he osallistuivat perjantaina kuningattaren juhlajumalanpalvelukseen. Kyseessä oli heidän ensimmäinen virallinen esiintymisensä Britanniassa sen jälkeen kun he luopuivat kuninkaallista tehtävistään ja muuttivat Yhdysvaltoihin 2020.

TV2 esittää konsertin huomenna sunnuntaina kello 19.30.

Source Link yle.fi