Banner Before Header

Kymmenettuhannet vastustivat tiukentuvia koronarajoituksia Itävallassa

Itävallassa alkaa maanantaina kymmenen päivän sulkutila, joka koskee myös rokotettuja ihmisiä. Itävaltaan tulee myös voimaan yleinen rokotuspakko helmikuusta alkaen.

Lauantaina kymmenet tuhannet ihmiset osoittivat kaduilla Wienissä mieltään koronarajoituksia vastaan. Mielenosoittajilla oli mukana torvia ja rumpuja. Ihmiset kantoivat muun muassa Itävallan lippuja ja kylttejä, joissa luki ”ei rokotuksille”, ”tarpeeksi on tarpeeksi” sekä ”alas fasistinen diktatuuri”.

Poliisi arvioi iltapäivällä mielenosoittajia olevan noin 35 000. Poliisi mukaan vajaat 10 henkilöä on jouduttu ottamaan kiinni koronarajoitusten rikkomisesta tai kiellettyjen natsisymbolien esillä pidosta.

Lue lisää: Itävalta ottaa käyttöön entistä järeämmät konstit koronaa vastaan: rokotuspakko

Noin 66 prosenttia itävaltalaisista on saanut täyden koronarokotussarjan. Lukema on yksi Euroopan matalimmista.

Useat itävaltalaiset ovat rokotevastaisia. Oikeistopopulistinen vapauspuolue FPÖ on ruokkinut osaltaan rokotevastaisuutta. Parlamentin kolmanneksi suurin puolue aikoi osallistua lauantain mielenilmauksiin sen jälkeen, kun puolueen puheenjohtaja Herbert Kickl oli todennut hallituksen koronapäätöksen jälkeen, että ”tänään Itävallasta on tullut diktatuuri”.

Kickl ei itse voinut osallistua mielenosoitukseen, koska on saanut koronavirustartunnan.

Hollannissa poliisi ampui perjantaina varoituslaukauksia koronavirusrajoituksia vastustavien protestien yhteydessä. Seitsemän loukkaantui ja useita kymmeniä ihmisiä pidätettiin, kun kaaos puhkesi satamakaupungin keskustassa perjantai-iltana.

Lue lisää: Rotterdamin poliisi ampui varoituslaukauksia koronarajoituksia vastustaneen mielenosoituksen muututtua mellakaksi – seitsemän loukkaantui, kymmeniä pidätettiin

Myös Suomessa Helsingin Rautatientorille kokoontui lauantaina iltapäivällä ihmisiä osoittamaan mieltään koronatoimia vastaan.

Mielenosoitus Rautatientorilla Helsingissä 20. marraskuuta 2021.

Source Link is.fi