Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_332fd0c65a4c008f19a918bb9bc45c79, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Kysely: Nuoret pitävät keskimääräistä hyväksyttävämpänä, ettei työstä tai palveluista makseta veroja – Uutisalue

Kysely: Nuoret pitävät keskimääräistä hyväksyttävämpänä, ettei työstä tai palveluista makseta veroja

Ylivoimaisesti suurin osa eli 95 prosenttia suomalaisista pitää verojen maksamista kansalaisen tärkeänä velvollisuutena, kertoo Verohallinto teettämänsä kyselyn perusteella.

Kyselyn mukaan 82 prosenttia vastaajista luottaa verotuspäätöksen oikeellisuuteen. Lisäksi noin kaksi kolmasosaa toivoo, että kaikki verotus tapahtuisi automaattisesti, eikä itse tarvitsisi tehdä mitään.

Verohallinnon mukaan nuorten suhtautuminen veroihin on kaksijakoista. Kyselyn nuorin ikäluokka, eli 15–24-vuotiaat, pitää keskimääräistä hyväksyttävämpänä sitä, että työn tekemisestä tai palvelujen ostamisesta ei makseta veroja.

Nuoret pitävät myös muita useammin hyväksyttävänä maksaa veroja myöhässä, jos oma taloudellinen tilanne sitä vaatii.

Toisaalta nuoret kokevat keskimääräistä useammin, että verottaja puuttuu aktiivisesti väärinkäytöksiin. Verohallinnon mukaan nuorilla on myös valmiutta maksaa enemmän veroja, jos tiedettäisiin, että rahat menevät heille tärkeisiin tarkoituksiin.

Tutkimusyhtiö Feelbackin toteuttamaan kyselyyn haastateltiin syyskuussa puhelimitse 1  020 iältään 15–74-vuotiasta ihmistä.