Warning: PHP Request Startup: open(/var/cpanel/php/sessions/ea-php82/sess_6dba38f1a2f5f4585b027f9dd8aa1990, O_RDWR) failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: PHP Request Startup: Failed to read session data: files (path: /var/cpanel/php/sessions/ea-php82) in Unknown on line 0
Lääkäri teki selväksi, mikä pelasti Christian Eriksenin hengen – ”Muistelen asiaa enimmäkseen ilolla” – Uutisalue

Lääkäri teki selväksi, mikä pelasti Christian Eriksenin hengen – ”Muistelen asiaa enimmäkseen ilolla”

Yksi viime kesän EM-kisojen puhuttavimmasta asioista oli Tanskan keskikenttäpelaajan Christian Eriksenin saama sairauskohtaus ottelussa Suomea vastaan.

Eriksenin sydän pysähtyi kesken ottelun, mutta lääkintähenkilökunta pystyi elvyttämään pelaajan takaisin elävien kirjoihin.

Tanskan maajoukkueen lääkäri Morten Boesen muisteli kauhunhetkiä Hjärtuppropetin haastattelussa, jota ruotsalaislehti Aftonbladet on lainannut.

Boesenia on kiitelty Eriksenin hengen pelastamisesta, mutta lääkäri on tarkentanut asiaa.

– Defibrillaattori pelasi Eriksenin hengen. Muistelen asiaa enimmäkseen ilolla; sitä, miten homma meni. Mietin toki myös, että mitä jos olisi käynyt toisin. Sellaista saattaa pelätä. Miten sitten reagoisi? Asia jättää jälkensä, mutta sitä voi prosessoida puhumalla, Boesen sanoi.

Lääkäri myönsi, että Eriksenin sairauskohtauksen hetket tuntuivat epätodellisilta. Teot ratkaisivat.

– En ajatellut välittömästi, että se oli sydänpysähdys. Sellaista ei ajattele ensimmäiseksi, vaikka tietää teoriassa asian voivan tapahtua. Siinä pohtii, ettei tuo tapahdu minulle – mutta se tapahtui. Kun havaitsee, mistä on kyse, alkaa toimia oppimallaan tavalla.

Eriksen, 30, oli sairauskohtauksensa aikaan milanolaisen Interin pelaaja. Hän ei kuitenkaan voinut jatkaa Interissä, koska hänelle asetettiin sairauskohtauksen jälkeen sydämentahdistin. Italiassa tahdistimen saaneet pelaajat eivät saa ammattilaislisenssiä.

Eriksen siirtyi viime tammikuussa lontoolaiseen Brentfordiin. Hän pelasi Englannin Valioliigassa päättyneellä kaudella 11 ottelua ja sai paljon kehuja otteistaan.

Hän on palannut myös Tanskan maajoukkueeseen.

Source Link is.fi